Στα χέρια της TripAdvisor η Viator έναντι 200 εκατ. δολαρίων

Στα χέρια της TripAdvisor η Viator έναντι 200 εκατ. δολαρίων

Πρόκειται για την τέταρτη εξαγορά που πραγματοποιεί η TripAdvisor εντός του 2014.

Και ενώ όλοι ετοιμάζουν βαλίτσες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές αφήνοντας πίσω τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, φαίνεται πως δεν ισχύει το ίδιο για τα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών τα οποία επωφελούνται από το κλίμα χαλαρότητας που επικρατεί για να κλείσουν σημαντικές συμφωνίες.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της TripAdvisor, η οποία προέβη σε εξαγορά της Viator, ηγέτιδας εταιρείας στην αναζήτηση και αγορά εισιτηρίων για εκδρομές δραστηριοτήτων σε όλο τον κόσμο. Το κόστος για την απόκτηση της Viator, η οποία διαθέτει πάνω από 20.000 εκδρομές και αξιοθέατα και πάνω από 600.000 κριτικές, φωτογραφίες και βίντεο videos, από τους ταξιδιώτες της, ανήλθε στα 200 εκατομμύρια δολάρια. Η εν λόγω εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το γ’ τρίμηνο του 2014 και αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά εξαγορά της Tripadvisor που πραγματοποιείται μέσα στο 2014, μετά τις lafourchette, Tripbod και Vacation Home Rentals.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TripAdvisor, Stephen Kaufer, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Viator θα είναι μια πολύ καλό μέλος στην «οικογένεια» της TripAdvisor, καθώς οι κρατήσεις online και μέσω κινητών τηλεφώνων για αξιοθέατα και προορισμούς δραστηριοτήτων αντιπροσωπεύουν μια τεράστια ευκαιρία για την εταιρεία του. Παράλληλα τόνισε πως οι ταξιδιώτες θέλουν να εξερευνούν τα τοπικά αξιοθέατα όταν ταξιδεύουν και το βάθος και εύρος της Viator στις παγκόσμιες ατραξιόν, σε συνδυασμό με την εμπειρία τους στις ασύρματες κρατήσεις, θα έχει άμεσο όφελος είτε στη φάση σχεδιασμού ενός ταξιδιού είτε κατά τη διάρκειά του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Barrie Seidenberg, προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της Viator. «Η γκάμα της εταιρείας σε εκδρομές και δραστηριότητες, σε 1.500 προορισμούς είναι ένα ισχυρό συμπλήρωμα στον πλούτο της TripAdvisor όσον αφορά στο σχεδιασμό ταξιδίων. Μοιραζόμαστε ένα όραμα – να παράσχουμε τους πόρους που χρειάζονται οι ταξιδιώτες για να σχεδιάσουν και να πετύχουν ένα τέλειο ταξίδι, και αυτή η συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα στη Viator να βοηθήσει περισσότερους ταξιδιώτες να βιώσουν τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορεί να τους προσφέρει ο προορισμός που επέλεξαν».

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της Viator αρκεί να σημειωθεί πως έχει συνάψει συνεργασίες με τους καλύτερους τουριστικούς πράκτορες κάθε περιοχής, για να προσφέρει στους ταξιδιώτες πρόσβαση σε εκδρομές και δραστηριότητες σε δημοφιλείς προορισμούς ανά τον κόσμο. Στην επίσημη ιστοσελίδα της υπάρχει η δυνατότητα κρατήσεων σε 10 διαφορετικές γλώσσες και 10 νομίσματα, ενώ την ίδια στιγμή οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν προκρατήσεις online και στον προορισμό μέσω της εφαρμογής Viator Tours & Activities. Επιπρόσθετα, η Viator προσφέρει τοπικές εμπειρίες σε πάνω από 3.000 συνεργάτες της, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται μερικές από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία.

Σήμερα ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολεί ανέρχεται σε περισσότερα από  250 άτομα. Βάσει της συμφωνίας και μετά την εξαγορά θα παραμείνει στα κεντρικά της γραφεία, στο Σαν Φρανσίσκο, με γραφεία σε Λας Βέγκας, Λονδίνο και Σίδνεϊ.

Διαβάστε ακόμα:

TripAdvisor: Οι δέκα καλύτερες παραλίες της Ελλάδας

Ο Έλληνας «βασιλιάς» των software τραπεζικών συστημάτων