Στα χέρια του υπουργού Άμυνας η αμερικανική πρόταση για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού

Στα χέρια του υπουργού Άμυνας η αμερικανική πρόταση για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού
(Ξένη Δημοσίευση). Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει στιγμιότυπο από την Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019».Με τις αποβατικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στη Σαμοθράκη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθνική διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2019», που σχεδιάστηκε και διευθύνθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Κατά την τελική φάση της άσκησης, εκτελέστηκαν πυρά αυτοκινούμενων πυροβόλων και τεθωρακισμένων αρμάτων του στρατού, επιθετικών ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού, πλοίων του πολεμικού ναυτικού, καθώς και αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας.Η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2019» διεξήχθη από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2019 σε ρεαλιστική βάση σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών. Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα γενικά επιτελεία και τις μείζονες διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετείχαν και φορείς του πολιτικού τομέα. Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΣ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter, ανακοίνωσε ότι παρέδωσε στον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, την αμερικανική πρόταση για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.

«Παρέδωσα στον Ν. Παναγιωτόπουλο την πρόταση των ΗΠΑ για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Τζ. Πάιατ.

Η πρόταση, όπως τονίζει στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρέσβης, αφορά «σε διακρατική συμφωνία με μακροχρόνιο αντίκτυπο για την Ελλάδα» καθώς τονώνει «την εγχώρια παραγωγή, ωθεί την ελληνική ναυπηγοκατασκευαστική βιομηχανία, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας» ενώ καθιστά την χώρα μας «την πιο ανεπτυγμένη από πλευράς ναυτικής ικανότητας» στην ευρύτερη περιοχή.