Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής το ΣΔΟΕ

Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής το ΣΔΟΕ

Τα βιβλία και τη χρηματοδότησή της οργάνωσης εξετάζουν οι ελεγκτές - «Σημαντική θέση» στη ΧΑ είχε σύμφωνα με τους ανακριτές ο Ρουπακιάς.

Στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων πραγματοποιεί έλεγχο εδώ και λίγη ώρα κλιμάκιο ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

Τέσσερις ελεγκτές του ΣΔΟΕ, εξοπλισμένοι με φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και συνδεδεμένοι με το σύστημα Elenxis, διερευνούν τυχόν παράνομες χρηματοδοτήσεις ή το ενδεχόμενο να υπάρχουν εικονικές συναλλαγές.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες, καθώς ο όγκος των πληροφοριών που πρέπει να ελεγχθούν είναι αρκετά μεγάλος.  Οι ελεγκτές αναμένεται να ανατρέξουν σε βάθος δωδεκαετίας.

Συγκεκριμένα θα ελεγχθούν το βιβλίο εσόδων– εξόδων που είναι υποχρεωτικό να τηρείται, θα γίνουν έλεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και θα ερευνηθούν όλες οι πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι οικονομικοί πόροι και εάν υπάρχουν τυχόν παράνομες οικονομικές ενισχύσεις.

Ο έλεγχος εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος πόθεν έσχες του ΣΔΟΕ στους κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Κατηγορούμενος και για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ο Ρουπακιάς
Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και η απολογία του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, στον ανακριτή για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Γ. Ρουπακιάς κρίθηκε και για αυτή την κατηγορία προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα, ενώ είναι ήδη προφυλακισμένος και κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 34χρονου μουσικού με απόφαση της 6ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα Πειραιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διαθέτουν οι ανακριτές της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο Γ. Ρουπακιάς φαίνεται να είχε σημαντική θέση στη δομή της οργάνωσης, αν και ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν απλό μέλος του κόμματος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί διαθέτουν κάποιες καταθέσεις που εντάσσουν τον Ρουπακιά στην ηγετική ομάδα της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας και τον εμπλέκουν σε «επιχειρήσεις» της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε ακόμη: Νέα επιβαρυντικά στοιχεία κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής