Στα ύψη οι πωλήσεις του βιβλίου που «καίει» τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Λευκό Οίκο

Στα ύψη οι πωλήσεις του βιβλίου που «καίει» τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Λευκό Οίκο
epa05868459 US President Donald J. Trump attends a Greek Independence Day celebration in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 24 March 2017. Republican lawmakers in the House may not have the votes to repeal and replace Obamacare, when their long-awaited vote comes to the House floor on Capitol Hill later in the day. EPA/JIM LO SCALZO

Περισσότερα από 29.00 αντίτυπα την ημέρα έχουν πουληθεί κατά τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του βιβλίου.

Ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, το νέο βιβλίο του Μάικλ Γουλφ στις Ηνωμένες Πολιτείες με τίτλο «Φωτιά και Οργή» (“Fire and Fury”).

Το βιβλίο αναφέρεται στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ και περιέχει πολύ αυστηρή κριτική για τους χειρισμούς του Προέδρου, ενώ παράλληλα θέτει και υπό αμφισβήτηση τις πνευματικές του ικανότητες να βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της NPD BookScan, πουλήθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες 29.000 αντίτυπα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τη μέτρηση που έκανε η εταιρεία σχεδόν μόνο σε μία ημέρα.

«Εξαιτίας των πιθανών προβλημάτων στη διανομή του βιβλίου λόγω της πρόωρης κυκλοφορίας, αλλά και της υψηλής ζήτησης, θα μας χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να δούμε που ακριβώς θα βρίσκεται αυτό το βιβλίο σε σύγκριση με άλλα πολιτικά best-sellers των τελευταίων ετών», δηλώνει η Κίρστεν Μακλίν, που είναι αναλύτρια της NPD BookScan.

Σύμφωνα με την ίδια το βιβλίο της Χίλαρι Κλίντον με τίτλο «Τι συνέβη», που αναφέρεται στην τελευταία προεκλογική εκστρατεία πουλούσε περίπου 30.000 αντίτυπα καθημερινά κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας.

Το βιβλίο έπιασε απροετοίμαστους όχι μόνο το Λευκό Οίκο αλλά και τον εκδοτικό οίκο Henry Holt and Co., που αναγκάστηκε να αυξήσει το τιράζ από 150.000 σε 1 εκατομμύριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ