Στάση αναμονής επιλέγει ο Πάνος Καμμένος – «Όχι» βουλευτών για απόσυρση υπουργών από την κυβέρνηση

Στάση αναμονής επιλέγει ο Πάνος Καμμένος – «Όχι» βουλευτών για απόσυρση υπουργών από την κυβέρνηση
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (2Α) προεδρεύει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ με τη συμμετοχή και υπουργών και υφυπουργών από τους ΑΝΕΛ, στη Βουλή, Αθήνα, Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Εν αναμονή των εξελίξεων στην ΠΓΔΜ ο πρόεδρος του κόμματος ανέβαλε τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την αποψινή τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Θα είμαστε σε διαρκή συνεδρίαση. Αν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα Σκόπια, ούτε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα γίνει, ούτε θα δώσω τηλεοπτική συνέντευξη. Δεν ισχύουν τα δημοσιέυματα ότι θα ζητήσω κατά συνείδηση να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, δεν υπάρχουν έκτακτες κρίσεις». Αυτά ήταν τα λόγια του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος.

Ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε με τον τρόπο αυτόν πως όσο υπάρχουν εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, θα τηρεί και ο ίδιος στάση αναμονής. Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξουν εξελίξεις σήμερα στη γειτονική χώρα, καθώς όπως, μεταξύ άλλων, σημείωσε «αλλάζουν συνέχεια τις τροπολογίες». Ερωτηθείς, πάντα υπό την προϋπόθεση οριστικοποίησης της κατάστασης στην ΠΓΔΜ, αν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, απάντησε πως «όλα θα γίνουν».

Στη συνέχεια, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Η μόνη διαφορά μας στη κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φέρεται να ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη των βουλευτών του προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό στην επόμενη συνάντησή τους ότι αποσύρει από την κυβέρνηση τους υπουργούς του κόμματος.

Με την πρόταση του κ. Καμμένου φέρονται να συμφώνησαν οι Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και Κ. Κατσίκης. Ωστόσο, τέσσερις βουλευτές -οι Μαυραγάνης, Παπαχριστόπουλος, Κόκκαλης και Ζουράρις- φέρεται να μην έκαναν αποδεκτή την πρόταση, επικαλούμενοι διαδικαστικούς λόγους. Συγκεκριμένα, φέρεται να δήλωσαν ότι μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, με δεδομένο ότι από αυτή απουσίαζαν οι κυρίες Κουντουρά – Χρυσοβελώνη.

«Βγάλτε φωτό για να μην βγάζετε σενάρια», είχε πει νωρίτερα προς τους φωτορεπόρτερ ο Π. Καμμένος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης λήψης φωτογραφιών πριν έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Απευθυνόμενος δε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, είπε «είπαν ότι ήσουν για καφέ» (σ.σ.: στην αναβληθείσα συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, την Τετάρτη).

Κύκλοι ΑΝΕΛ: «Αποκυήματα φαντασίας» όσα γράφονται για την ΚΟ

Ως αποκυήματα φαντασίας μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις περιγραφές για το τι συνέβη κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημείωναν το απόγευμα της Παρασκευής κύκλοι του κόμματος.

Και καταλήγουν προσθέτοντας ότι η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να πλήξουν τους ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν πετυχαίνει τον στόχο της, αλλά προκαλεί πλέον γέλια.

Στηρίζει την κυβέρνηση πατά το «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών ο Ζουράρις

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και Η΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις, σε κείμενό του αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, υπό τον τίτλο “Μακεδονία σακατεμένη” κάνει λόγο για καταστροφή της αρτιμέλειας της «ιερής Γαίας Μακεδονίας» και για μετατροπή του «Ακέραιου της σωματοψυχής των Μακεδόνων» σε «σερνάμενο σακατιλίκι».

«Λέμε όχι στον ακρωτηριασμό που θα πάθει η ολόδική μας, πρωτοφυὴς ονομασία. Η Μακεδονία είναι μία και είναι μακεδονική. Ημών, των Μακεδόνων. Ο “αυτοπροσδιορισμός” ανήκει στον Γνήσιο και αρχήθεν Πρώτον της ονομασίας κι όχι στον κλέφτη: αποκεκρίσθαι, διάκρισις, όχι λωποδυσία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ζουράρις ο οποίος, στη συνέχεια πάντως, δηλώνει ότι «ναι, η προσυμφωνία των Πρεσπών είναι καλύτερη από όλα τα χάλια των προηγούμενων -ενδιάμεση κλπ».

Ο κ. Ζουράρις αναπτύσσει το σκεπτικό του για την απόληξη της συμφωνίας των Πρεσπών σε τέσσερις σελίδες, καταλήγοντας σε “Υστερόγραφο” όπου σημειώνει: «Η ως άνω άποψή μου συνυπάρχει με την πλήρη και διαρκή ἐκ μέρους μου στήριξη προς την παρούσα κυβέρνηση, μέχρις λήξεως τής εντολής. Σύμφωνα με τε καθ΄ ημάς συναμφότερον».

Δείτε ακόμη:

Καμμένος: Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, δεν τελώ υπό παραίτηση 

Ο Πάνος Καμμένος και το μεγαλύτερο πολιτικό δίλημμα στην καριέρα του