Σταθερή η κατάσταση της υγείας του «Σούμι»

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του «Σούμι»

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula1 έδειξε σημάδια σταθεροποίησης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε σταθερή κατάσταση βρίσκεται η υγεία του θρύλου της Formula1 Μίκαελ Σουμάχερ που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της γαλλικής πόλης Γκρενόμπλ μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι πριν από δύο ημέρες στις ελβετικές Άλπεις.

Σύμφωνα με την Σαμπίνε Κεμ, μάνατζερ του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή αγώνων ταχύτητας, οι γιατροί παρακολουθούν προσεκτικά τον Σουμάχερ και πιστεύουν πως η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Χθες οι γιατροί δήλωσαν πως μετά την επέμβαση που πραγματοποίησαν για να απομακρύνουν την πίεση από τον εγκέφαλό του μετά το ατύχημα, οι εξετάσεις έδειχναν πως «τα πηγαίνει καλύτερα από χθες», ωστόσο χωρίς να έχει διαφύγει εντελώς τον κίνδυνο.

Διαβάστε ακόμη: Η μεγαλύτερη μάχη του Μίκαελ Σουμάχερ

Ο Σουμάχερ -που θα γίνει 45 ετών την Παρασκευή- τραυματίστηκε σοβαρά την Κυριακή όταν χτύπησε με το κεφάλι -παρότι φορούσε κράνος- πέφτοντας σε καλυμμένο με χιόνι βράχο, με αποτέλεσμα να φτάσει σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Η μάνατζερ του Σουμάχε χθες είπε στους δημοσιογράφους πως από την πρόσκρουση το κράνος που φορούσε ο «Σούμι» έσπασε. «Από ό,τι φαίνεται, καθώς έπαιρνε μια στροφή, χτύπησε σε κάποια πέτρα που δεν είχε δει και αυτή τον εκτόξευσε σε ένα βράχο. Αυτό δεν σημαίνει πως κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, οι μάρτυρες λένε πως δεν έτρεχε», εξήγησε η Κεμ, που διευκρίνησε πως εκτός από τον γιο του, ο «Σούμι» συνοδευόταν από μία παρέα φίλων.

Η οικογένεια του έλαβε, σύμφωνα με το ιατρικό τιμ που τον παρακολουθεί, «τη δύσκολη απόφαση» να συναινέσει στην πραγματοποίηση εγχείρισης στον Γερμανό πιλότο της F1.

Οι αρχικές εξετάσεις που πραγματοποίησαν έπειτα οι γιατροί τη νύχτα της Δευτέρας δείχνουν «ελάχιστα βελτιωμένη κατάσταση» και αφήνουν ανοιχτό το «παράθυρο» στη διεξαγωγή μιας δεύτερης επέμβασης.

Οι γιατροί λένε πως είναι αδύνατον να προβλέψουν την πορεία της υγείας του στις επόμενες ημέρες και μήνες.

Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμια αγωνία για τον «Σούμι»