Στη δικαιοσύνη οι δύο απαγωγείς της 27χρονης φοιτήτριας

Στη δικαιοσύνη οι δύο απαγωγείς της 27χρονης φοιτήτριας

Η Αστυνομία εντόπισε, συνέλαβε και οδήγησε στον Εισαγγελέα δύο από τους τρεις αυτουργούς - Το χρονικό της απαγωγής και της εξιχνίασης της υπόθεσης.

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο άντρες που συνελήφθησαν σήμερα για την εμπλοκή τους στην απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας, ανιψιάς του μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης, στις 31 Οκτωβρίου. Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία.

Πρόκειται για δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής, 48 ετών και 53 ετών σε βάρος των οποίων ο Εισαγγελέας απήγγειλε δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και μία πλημμεληματικού βαθμού. Συγκεκριμένα η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της:

α. αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό στην καταβολή λύτρων

β. εκβίασης κατά συναυτουργία με σωματική βία

γ. παράνομης οπλοκατοχής.

Η δίωξη στρέφεται και κατά ενός ακόμη προσώπου που σύμφωνα με τη δικογραφία είναι συνεργός των δύο κατηγορουμένων, αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος διαφεύγει μέχρι στιγμής τη σύλληψη.

Το χρονικό της απαγωγής
Η 27χρονη είχε απαχθεί στις 31 Οκτωβρίου στην περιοχή της Κυψέλης και είχε αφεθεί ελεύθερη μετά την καταβολή 82.000 ευρώ ως λύτρα από τους συγγενείς της στις 9 Νοεμβρίου.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, οι δράστες τις βραδινές ώρες της 31ης Οκτωβρίου, ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη, έξω από το σπίτι της στην Κυψέλη.

Ύστερα από δύο ημέρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ. Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και τελικά στις 7 Νοεμβρίου οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ. Τα χρήματα αφέθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας σε συγκεκριμένο σημείο, που υπέδειξαν οι δράστες, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ η απαχθείσα απελευθερώθηκε ύστερα από δύο ημέρες κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη, όπου την μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα ο 48χρονος συλληφθείς.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων εντοπίστηκε στη περιοχή της Αρτέμιδας Αττικής, εξοχική οικία, η οποία, όπως διακριβώθηκε, αποτελούσε το χώρο κράτησης της 27χρονης.

Επιπλέον, από τη συνδυαστική και μεθοδική έρευνα ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση της αρπαγής ο 48χρονος και ο 53χρονος, οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και εξεταζόμενοι, ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τη χρονική αλληλουχία των πράξεων τους.

Όπως προέκυψε ο 48χρονος είναι ο «εγκέφαλος» της αρπαγής και ειδικότερα είναι το άτομο που σχεδίασε και κατηύθυνε όλες τις προπαρασκευαστικές και λοιπές επιμέρους ενέργειες, που ήταν απαραίτητες για την επίτευξη του εγκληματικού τους σκοπού.

Στο σπίτι του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων «λύτρων», ενώ στο σπίτι του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, έντεκα φυσίγγια αβολίδοτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα, μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια.

Στο πλαίσιο της εργαστηριακής εξέτασης ευρημάτων, από το συγκριτικό βιολογικό υλικό προσδιορίστηκε και ταυτίστηκε ο γενετικός τύπος του 48χρονου συλληφθέντα, σε πειστήρια, ευρήματα και στοιχεία της υπόθεσης.

Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής της 27χρονης κοπέλας, έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Σε δήλωσή του ο υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία, διά της ηγεσίας της και ειδικά στο πρόσωπο του Ταξίαρχου Παναγιώτη Στάθη, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για το χειρισμό και την άμεση εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης απαγωγής. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Σώματος απέδειξαν για πολλοστή φορά το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, επιβεβαίωσαν την πίστη στον όρκο και στο καθήκον τους να προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη.

Ο υπουργός έκανε λόγο για μια «επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την απόφαση μας για μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα και αποστέλλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, τόσο για τους κατοίκους της, όσο και για τα εκατομμύρια ανθρώπων που την επισκέπτονται κάθε χρόνο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ