Louis Vuitton σε μισή τιμή στο Λονδίνο μετά το Brexit

Louis Vuitton σε μισή τιμή στο Λονδίνο μετά το Brexit

Όσο η τιμή της λίρας πέφτει, τόσο αυξάνονται το αγοραστικό κοινό.

Για κάποιες γυναίκες μια ακριβή τσάντα αποτελεί όνειρο ζωής. Το απόλυτο δείγμα της γυναικείας θηλυκότητας και στιλ. Ένα ακριβό όνειρο, όμως.

Σύμφωνα με την Deloitte,  προϊόντα μεγάλων σχεδιαστών και οίκων μόδας είναι πλέον πολύ πιο φτηνά στην Αγγλία, δεδομένης της ισοτιμίας δολαρίου – λίρας.

Η υποτίμηση της στερλίνας μετά την ψηφοφορία υπέρ του Brexit, έχει όμως ενισχύσει την αγοραστική δύναμη των τουριστών. Να σημειωθεί πως η λίρα έχει πέσει περισσότερο από 17% έναντι του δολαρίου από τον Ιούνιο,.

Έρευνα του Wall Street Journal έδειξε ότι το μοντέλο Speedy 30 της Louis Vuitton κόστιζε 645 λίρες στο Λονδίνο στις 7 Οκτωβρίου, ή 802 δολάρια. Η ίδια τσάντα κόστιζε 760 λίρες (850 δολάρια) στο Παρίσι και 970 δολάρια στη Νέα Υόρκη. Στην Κίνα η τσάντα κοστίζει 7.450 γιουάν, ή 1.115 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Nick Pope, υπεύθυνο στο κομμάτι του Fashion and Luxury Goods advisory business  στην Deloitte, η «περίοδος της οικονομικής “προσιτότητας” μετά το δημοψήφισμα λειτουργεί σαν πόλο έλξης για τους τουρίστες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της αγοράς των ειδών πολυτελείας του Ηνωμένου Βασιλείου». Όπως επεσήμανε και εκείνος η υποτίμηση του νομίσματος έχει κάνει αρκετά προϊόντα που μέχρι πρότινος ήταν απρόσιτα, να φαντάζουν σήμερα προσιτά.

«Οι άνθρωποι δε θέλουν να πληρώνουν περισσότερο χρήματα για το ίδιο προϊόν» συμπληρώνει. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πώς πάνω από 3,8 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο – έως και 2% για τον ίδιο μήνα πέρυσι και συνολικά δαπανήθηκαν  2,5 δισ. δολάρια.

Την αύξηση των τουριστών τόνισε και ο Myf Ryan, υπεύθυνος μάρκετινγκ στο Westfield, ένα απ’ τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα στο ανατολικό και δυτικό Λονδίνο. Η αύξηση μάλιστα άγγιξε το 70%.

Πιο συγκεκριμένα, τον Αύγουστο οι κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν στα εμπορικά καταστήματα του Westfield έως και 53% περισσότερα πράγματα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2015.Σύμφωνα με τη Deloitte 64% των προϊόντων πολυτελείας είναι φθηνότερα στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό, τι οπουδήποτε αλλού. Άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα που αποδεικνύουν πόσο πιο φτηνά είναι τα ρούχα στην Αγγλία είναι:

Από τον οίκο Βalenciaga το Foulard Fringe Dress, το οποίο κοστίζει 400 λίρες φθηνότερα στην Αγγλία απ’ ότι στην Αμερική και το κασμιρένιο αντρικό πουλόβερ Brunello Cucinelli το οποίο κοστίζει 650 λίρες ή 843 δολάρια στη Βρετανία, ενώ 942 δολάρια στο Παρίσι και 995 στην Αμερική.