Στη τρίτη θέση το «Ποτάμι» σε νέα δημοσκόπηση

Στη τρίτη θέση το «Ποτάμι» σε νέα δημοσκόπηση

Ισοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue για τις ευρωεκλογές. Επίσης στη τρίτη θέση βρίσκεται το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, το «Ποτάμι» με ποσοστό 7%.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν από 15,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο νεοσύστατος πολιτικός σχηματισμός «Το Ποτάμι» με 7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%.
Τα «Λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν 4%. Στο ποσοστό της «αδιευκρίνιστης» πρόθεσης ψήφου συγκαταλέγονται το 19,5% των αναποφάσιστων και το 5,5% που επιλέγει «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Διαβάστε: «Πρόβα» Τσίπρα για την προεκλογική σύγκρουση

Επιπλέον, ένα 12,5% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει, ενώ το 3,5% επιλέγει «Λευκό/άκυρο». Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει στις ευρωεκλογές που έρχονται») ένας στους δυο ερωτηθέντες (52%) απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 33% της ΝΔ, ενώ το 15% του δείγματος απαντάει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Εξάλλου, σε ερώτημα (σ.σ. είχε δημοσιευτεί στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας) για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 40% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30%, ενώ ένα 27% του δείγματος απαντάει «κανένας από τους δυο».