Στην Ινδία ο Μητσοτάκης: «Διαβουλεύσεις για να ενισχυθούν οι οικονομικοί μας δεσμοί» – Η ατζέντα των συναντήσεων

Στην Ινδία ο Μητσοτάκης: «Διαβουλεύσεις για να ενισχυθούν οι οικονομικοί μας δεσμοί» – Η ατζέντα των συναντήσεων
epa11169028 Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (L) and Indian Prime Minister Narendra Modi walk during a ceremonial reception at the Presidential House in New Delhi, India, 21 February 2024. Mitsotakis is on a two-day state visit to India to meet top leadership, focused on economic and political ties. EPA/HARISH TYAGI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στις 12:00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Narendra Modi.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία.

«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ στην Ινδία σε επίσημη επίσκεψη σε ανταπόδοση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αθήνα πριν από λίγους μήνες. Για την Ελλάδα η στρατηγική συνεργασία με την Ινδία είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων θα γίνουν πολιτικές διαβουλεύσεις, αλλά και η στρατηγική συνεργασία, για να ενισχυθούν οι οικονομικοί μας δεσμοί. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ να συζητήσω με τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά την τελετή υποδοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 10:00 (τοπική ώρα), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του πρωθυπουργού από τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi στο Προεδρικό Μέγαρο της Ινδίας, στο Νέο Δελχί.

Στις 12:00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον κ. Modi και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 14:40, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας Jagdeep Dhankhar.

Στις 18:00, ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: