Στην Τεχνητή Νοημοσύνη το… «ρίχνει» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ελπίζει σε «αγωνιστικό πλεονέκτημα»

Στην Τεχνητή Νοημοσύνη το… «ρίχνει» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ελπίζει σε «αγωνιστικό πλεονέκτημα»
Photo: pixabay.com
Οι «κόκκινοι διάβολοι» ανακοίνωσαν μια καινοτόμο συνεργασία με το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Ένας από τους πρώτους ρόλους που θα δημιουργηθεί χάρη στη νέα συνεργασία μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Ινστιτούτου Αθλητισμού του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ θα έχει ως στόχο τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη «δημιουργία πλεονεκτήματος στο γήπεδο».

Ο σύλλογος θα συνεργαστεί με το Manchester Met σε μια σειρά από βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα έργα έρευνας και καινοτομίας, τα οποία θα επιδιώξουν να προσφέρουν γνώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Old Trafford και στο Carrington για τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Το επίκεντρο του έργου θα είναι μια σειρά διδακτορικών προγραμμάτων που θα επιτρέψουν στη United να επωφεληθεί από την τεχνογνωσία που προσφέρει το Ινστιτούτο Αθλητισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο πρώτοι ρόλοι έχουν ήδη ανοίξει για υποβολή αιτήσεων και επικεντρώνονται σε ένα έργο που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα σχετικά με τους τραυματισμούς του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου (ACL) στο γυναικείο παιχνίδι.

Το πρώτο project στοχεύει στην «ανάπτυξη βαθέων γνώσεων σχετικά με τις τεχνικές, τακτικές και σωματικές απαιτήσεις των ποδοσφαιρικών αγώνων της ελίτ, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία πλεονεκτημάτων στον αγωνιστικό χώρο». Ο υποψήφιος θα ενσωματωθεί σε όλη τη United και το πανεπιστήμιο και θα εφαρμόσει «AI τεχνικές αιχμής στα δεδομένα που καταγράφονται σε καταστάσεις παιχνιδιού».

Ο δεύτερος ρόλος θα προβλέπει τριετή φοιτητική θητεία, όπου ο φοιτητής θα εργαστεί στην πρώτη γυναικεία ομάδα της Γιουνάιτεντ για να διερευνήσει τους τραυματισμούς ACL και πώς αυτοί μπορούν να αποφευχθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: