Στιβ Μπριουά: Ο νέος μεταβατικός πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου

Στιβ Μπριουά: Ο νέος μεταβατικός πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου

Ο ευρωβουλευτής Στιβ Μπριουά αναλαμβάνει μεταβατικός πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, μετά την αποχώρηση της Μαρίν Λεπέν.

Ο ευρωβουλευτής Στιβ Μπριουά θα γίνει ο νέος μεταβατικός πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN), αφού η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την προεδρία του προκειμένου να επικεντρωθεί στην προεκλογική της εκστρατεία.

Μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών η ηγέτιδα της ακροδεξιάς ανακοίνωσε ότι «παίρνει άδεια» από την ηγεσία του FN. Αρχικά τη θέση του μεταβατικού προέδρου διεκδικούσε ένα άλλο στέλεχος του κόμματος, ο Ζαν-Φρανσουά Ζαλκ, όμως δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις για τις δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα.

«Ο Μπριουά αναλαμβάνει τη θέση του μεταβατικού προέδρου και δεν το συζητάμε άλλο», δήλωσε ο Λουί Αλιό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και σύντροφος της Λεπέν μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

«Ο Ζαλκ πιστεύει ότι το κλίμα δεν είναι ευνοϊκό για να ασκήσει τον ρόλο του μεταβατικού προέδρου. Θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του και θα υποβάλει μήνυση διότι πιστεύει ότι έχει πληγεί η τιμή του. Μπορώ να σας πως ότι διαψεύδει έντονα και κατηγορηματικά αυτά για τα οποία κατηγορείται», τόνισε ο Αλιό στη συνέντευξη.

Σε ένα άρθρο πανεπιστημιακού περιοδικού ο Ζαλκ είχε γράψει το 2005: «το πρόβλημα των θαλάμων αερίου, όμως εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μπορούμε να μιλάμε και για αυτό το πρόβλημα».

Στο ίδιο περιοδικό ο Ζαλκ υπερασπίζεται τους αρνητές του Ολοκαυτώματος. «Κάτι που με εξέπληξε πολύ στο έργο ενός σοβαρού αρνητή (…) είναι η σοβαρότητα και η στιβαρότητα, θα έλεγα, των επιχειρημάτων του», επισημαίνει αναφερόμενος στο έργο του Ρομπέρ Φορισόν, που έχει καταδικαστεί επανειλημμένα επειδή αρνείται το Ολοκαύτωμα.