Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Πέτρος Κωστόπουλος

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Πέτρος Κωστόπουλος

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για τη μη καταβολή ποσού 350.000 ευρώ σε Δημόσιο και ΙΚΑ αντιμετωπίζει ο πρώην εκδότης.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε η υπόθεση του Πέτρου Κωστόπουλου, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για τη «μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο» και «μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ», ύψους περίπου 350.000 ευρώ.

Ο πρώην εκδότης που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα αφού παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Υπηρεσία Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής λίγο μετά τις 10 το πρωί, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για τη δίκη του.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Π. Κωστόπουλο, από το χρέος που του καταλογίζεται, τα 200.000 ευρώ προκύπτουν από μη καταβληθέντα μισθώματα της εταιρίας ΙΜΑΚΟ, τα οποία ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε εκχωρήσει στην εφορία. Το υπόλοιπο ποσό των περίπου 150.000 ευρώ είναι χρέος στο ΙΚΑ από μη καταβληθείσες εισφορές που, κατά τον εκδότη, αφορούν την περίοδο που οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας (σ.σ. λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων) και είχε ήδη προχωρήσει στη δικαστική διαδικασία για να κηρύξει πτώχευση η ΙΜΑΚΟ.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος δηλώνει πως πρόκειται να προβεί σε ρύθμιση του επίμαχου χρέους. Διευκρινίζει ακόμη πως μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 τα συνολικά χρέη της εταιρίας ήταν 6,5 εκατ. ευρώ, ποσό που -πλην του επίμαχου για το οποίο διώκεται σήμερα- φέρεται να εξόφλησε με χρήματα που εξασφάλισε από την πώληση δυο σπιτιών του και του ραδιοφωνικού σταθμού «Σφαίρα».

Διαβάστε ακόμη: Η νύχτα που σημάδεψε Θαπατέρο, Μπερλουσκόνι, Παπανδρέου