Στο δρόμο προς τη Wall Street και η Trivago;

Στο δρόμο προς τη Wall Street και η Trivago;

Η εταιρεία φέρεται να ετοιμάζει τη δημόσια εγγραφή τους που θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια.

Η Trivago, η μηχανή σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών, ετοιμάζεται να μπει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπως λένε άνθρωποι του χώρου.

Η Expedia, η οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Trivago, έχει προσλάβει στελέχη της JPMorgan, Goldman Sachs και Morgan Stanley για να αναλάβουν την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο NASDAQ. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους αναλυτές η αξία της εταιρείας εκτιμάται στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μέγεθος του deal δεν είναι ακόμα γνωστό, αλλά σύμφωνα με φήμες η Trivago δήλωσε στους τραπεζίτες ότι ενδιαφέρεται να «σηκώσει» πάνω από 1 δισ. δολάρια.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε το μεγαλύτερο τεχνολογικό IPO στην Αμερική αυτή τη χρονιά. Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα την πρώτη θέση κατείχε η Line, η ιαπωνική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, η οποία σήκωσε 1,24 δισ. δολάρια παράλληλα σε Τόκιο και Νέα Υόρκη εκ των οποίων τα 2/3 προήλθαν απ’ το χρηματιστήριο της Αμερικής.

Η Expedia δήλωσε τον Ιούλιο ότι θα διερευνήσει την εισαγωγή της Trivago στο χρηματιστήριο, με στόχο να καταγραφούν οι μετοχές μέχρι το τέλος του έτους.

«Η εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο θα επιτρέψει στους επενδυτές να θεωρούν την Trivago ως ένα ξεχωριστό και αυτόνομο κομμάτι» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Expedia Dara Khosrowshahi.

«Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα πρέπει τελικά να επιδιωχθεί ή να είναι επιτυχής» προσέθεσε.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Expedia η Trivago είχε πάνω από 200 εκατομμύρια σε έσοδα το δεύτερο τρίμηνο και περισσότερα από 660 εκατομμύρια δολάρια μέσα στη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι ήταν σε θέση να καταθέσει το απαραίτητο έγγραφο που επιτρέπει στις μικρές επιχειρήσεις με έσοδα μικρότερα από 1 δισ δολάρια να καταθέσουν την αίτηση τους για εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Μετά τη κατάθεση των εγγράφων, η εταιρεία πρέπει να περιμένει τρεις εβδομάδες έως ότου η πώληση των μετοχών μπορεί να προχωρήσει. Η Trivago θα μπορούσε να κάνει έτσι τη δημόσια κατάθεση της το συντομότερο δυνατό μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να έχει μπει στο Χρηματιστήριο μέχρι την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή το Snapchat έχει ήδη κλείσει τις τράπεζες που θα ρυθμίσουν τα τεχνικά ζητήματα για μια δημόσια εγγραφή που θα φτάσει στα 20-25 δισ. δολάρια, ενώ η Αμερική ζει σε προεκλογικούς ρυθμούς.