Στο Eurogroup o Κωστής Χατζηδάκης – Τι θα συζητηθεί

Στο Eurogroup o Κωστής Χατζηδάκης – Τι θα συζητηθεί
BRUSSELS, BELGIUM - JANUARY 15: A general view of the Eurogroup Finance Ministers Meeting whilst Eurogroup President Paschal Donohoe chairs the meeting in Brussels, Belgium on January 15, 2024. Dursun Aydemir / Anadolu (Photo by Dursun Aydemir / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
O Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN, στο Λουξεμβούργο

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης μεταβαίνει στο Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN.

Tην Πέμπτη 11 Απριλίου  θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, τις προοπτικές και προκλήσεις για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και το ψηφιακό ευρώ.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του ECOFIN όπου βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η ενδιάμεση αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία εφαρμογής του  Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Θα συζητηθούν επίσης ο οικονομικός και δημοσιονομικός αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία και οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ιδίως για την καταπολέμηση της απάτης ΦΠΑ.

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Την Παρασκευή μετά την ολοκλήρωση του ECOFIN o Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του 9ου Cohesion Forum,  που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.