Δέκα χρόνια Most Admired Companies in Greece: Ξεκινάει η πρώτη φάση της έρευνας για το 2024!

Δέκα χρόνια Most Admired Companies in Greece: Ξεκινάει η πρώτη φάση της έρευνας για το 2024!
Η αρχική λίστα της έρευνας αποτελείται από περισσότερες από 420 εταιρείες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος κυμαίνεται άνω των 50 εκατ. ευρώ και είναι κερδοφόρες.

H μεγαλύτερη έρευνα εταιρικής υπευθυνότητας, που καθιερώθηκε ως ο κορυφαίος θεσμός του ελληνικού επιχειρείν, φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Για 10η συνεχή χρονιά το Fortune Greece, σε συνεργασία με την εταιρεία φορολογικών, νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG, θα αναδείξει τις 20 «Πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα» επιβραβεύοντας οργανισμούς που δρουν με σκοπό, καινοτομία, ευελιξία, εξωστρέφεια και εταιρική υπευθυνότητα.

Σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, που πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την αναδιαμόρφωση του οικονομικού, εργασιακού και παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας, η έρευνα αναδεικνύει για 10η χρονιά τις εταιρείες και τους οργανισμούς που αποδεικνύουν με μετρήσιμες πρωτοβουλίες και πράξεις, τις αντοχές και τον λόγο της ύπαρξής τους. Που φωτίζουν τις πραγματικές τους αξίες και βγαίνουν ενισχυμένες στη συνείδηση της αγοράς ως αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις!

Η αξιολόγηση των εταιρειών πραγματοποιείται με βάση την εταιρική τους φήμη και γνώμονα τα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια του Fortune USA. Η αρχική λίστα αποτελείται από περισσότερες από 420 εταιρείες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος κυμαίνεται άνω των 50 εκατ. ευρώ και είναι κερδοφόρες.

Τα εννέα κριτήρια στα οποία βασίζεται η τελική κατάταξη είναι τα εξής:
• Καινοτομία
• Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (προσέλκυση και διακράτηση ταλέντου)
• Αξιοποίηση Εταιρικών Πόρων
• ESG
• Ηγεσία & Ποιότητα Διοίκησης
• Οικονομική Ανάπτυξη
• Μακροπρόθεσμη Επενδυτική Αξία
• Ποιότητα Προσφερομένων Προϊόντων ή Υπηρεσιών
• Εξωστρέφεια & Aνταγωνιστικότητα

Στην έρευνα λαμβάνουν μέρος κορυφαία στελέχη (CEOs, CFOs, COOs, Γενικοί Διευθυντές, Marketing Managers, Εμπορικοί Διευθυντές, HR Directors) των 420 και πλέον ελληνικών εταιρειών που θα επιλεγούν, για να προκύψουν, με σειρά κατάταξης, οι “Most Admired Companies”. Τα στελέχη καλούνται να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο που θα λάβουν από την KPMG, βαθμολογώντας τις εταιρείες του κλάδου τους με γνώμονα τα εννέα κριτήρια του Fortune και, στη συνέχεια, σε δεύτερη ψηφοφορία, θα αναδείξουν, ανεξαρτήτως κλάδου, τις 20 Πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Φέτος, σε μια μεγάλη επετειακή γιορτή στις 10 Ιουλίου, το Fortune Greece θα παρουσιάσει τα διαχρονικά αποτελέσματα της έρευνας για τις Πιο Αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, φωτίζοντας τις εταρείες που συνδιαμορφώνουν το project Ελλάδα 2.0 με δίκαιους οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς όρους.

Διαβάστε ακόμη:

Change Greece: Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Fortune Greece!

Brainstorm Energy Summit: Η ενεργειακή μετάβαση ως τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα