Στο υψηλότερο σημείο από το 2011 εκτινάχθηκε σήμερα η τιμή της μετοχής της Gazprom

REUTERS

Η εξέλιξη σχετίζεται άμεσα με την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε αλλαγές στην υφιστάμενη πολιτική μερισμάτων.

Η μετοχή της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom εκτινάχθηκε σήμερα στα ύψη, φθάνοντας στη μέγιστη τιμή από το 2011.

Η κεφαλαιοποίηση του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού στις 11.32 ώρα Μόσχας ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση της μεγαλύτερης ρωσικής κρατικής τράπεζας Sberbank κατά 5,2 δισεκατομμύρια ρούβλια, φθάνοντας τα 5,234 τρισεκατομμύρια ρούβλια ( λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις προνομιούχες μετοχές). Με το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Μόσχας η αξία της Gazprom αυξήθηκε φθάνοντας τα 5,23 τρισεκατομμύρια ρούβλια τη στιγμή που η αξία της Sberbank μειώθηκε κατά 0,1% φθάνοντας τα 5,22 τρισεκατομμύρια.

Οι μετοχές της Gazprom ανεβαίνουν μόλις έγινε γνωστό ότι η εταιρεία αυτή την στιγμή διαμορφώνει με νέα πολιτική μερισμάτων, την οποία σχεδιάζει να υλοποιήσει εντός του έτους, ενώ στα επόμενα 2-3 χρόνια η εταιρεία προτίθεται να μοιράζει στους μετόχους το 50% των καθαρών κερδών με βάση τα Διεθνή πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (IFRS), όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο επικεφαλής της Οικονομικής Διεύθυνσης της Gazprom Αλεξάντρ Ιβάνικοφ.

Στην έκθεση της η εταιρεία ανέφερε ότι με βάση τα αποτελέσματα του 2018 η Gazprom προτίθεται να καταβάλλει μερίσματα ρεκόρ, 16,61 ρούβλια ανά μετοχή (393,2 δισεκατομμύρια ρούβλια, ή το 25,7% των καθαρών κερδών).

Πηγές: Vedomosti, TASS