Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ οι διαφορές της Ελλάδας με την Τουρκία

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ οι διαφορές της Ελλάδας με την Τουρκία

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας δεν πήρε θέση για τις νέες εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.

 

Δεν είναι θέμα του ΝΑΤΟ οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι διαφορές της Ελλάδας με την Τουρκία πρέπει να λύνονται υπό το πνεύμα των καλών σχέσεων των δύο χωρών, είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ σημειώνει ότι «η  Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, από το 1952. Και οι δύο συμβάλλουν στη συλλογική άμυνά μας. Αναμένω ότι οι διαφορές που βλέπουμε σε ορισμένα ζητήματα λύνονται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας υπό το πνεύμα των καλών σχέσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, χαιρετίζω το γεγονός ότι οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών πραγματοποίησαν πρόσφατα μια τηλεφωνική συνομιλία και ότι συμφώνησαν να επιλύσουν αυτές τις διαφορές μέσω διαλόγου.

Στο κείμενο της συνέντευξης που έχει δημοσιευτεί δεν γίνεται αναφορά στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνται επί 45 ημέρες στην Αδριανούπολη, χωρίς να έχει οριστεί δικάσιμος και χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο.