«Στον αέρα» η παραχώρηση του Αστέρα στους Άραβες

«Στον αέρα» η παραχώρηση του Αστέρα στους Άραβες

Με ανακοίνωσή της η αραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners εκφράζει την αντίθεσή της.

Η αραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners, η οποία πλειοδότησε τον διαγωνισμό για τον Αστέρα φέρεται να είναι δυσαρεστημένη για την απόφαση του ΣτΕ να θέσει εμπόδια τα οποία επί της ουσίας ακυρώνουν την υλοποίηση της επένδυσης. Στελέχη της αραβικής AGC εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη αυτή και μέσω ανακοίνωσης την οποία εξέδωσαν και οι πληροφορίες πλέον λένε πως οι Άραβες είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από το έργο.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται: «Η AGC εξεπλάγη και απογοητεύτηκε όταν ενημερώθηκε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος προτείνεται μη νομίμως (…) η κεφαλαιοποίηση αγοράς της Αστήρ Παλλάς, μετά την απόφαση του ΣτΕ, έχει υποχωρήσει κάτω από τα 150 εκατ. ευρώ, ποσό σημαντικά χαμηλότερο από τη συμφωνηθείσα τιμή αγοράς».

Την Πέμπτη στελέχη της AGC συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη. Υπενθυμίζεται πως το ΣτΕ απέρριψε το Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης καθώς η δημιουργία παραθεριστικών κατοικιών επιβαρύνει περιβαλλοντικά την περιοχή.