Στον αέρα το μέλλον του Spider-Man στο MCU- Δεν τα βρήκαν Disney και Sony

Στον αέρα το μέλλον του Spider-Man στο MCU- Δεν τα βρήκαν Disney και Sony

Αν είμαστε τυχεροί, οι συζητήσεις θα ξαναξεκινήσουν.

Οι Sony και Disney δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τα δικαιώματα συγχρηματοδότησης ταινιών και έτσι ο Spider-Man μένει έξω από το Marvel Cinematic Universe.

Συγκεκριμένα η Disney ήθελε να χρηματοδοτεί το 50% των επόμενων ταινιών Spider-Man, πρόταση που σύμφωνα με πηγές του Deadline, η Sony απέρριψε αμέσως. Η προσφορά που έκανε η Sony έλεγε να διατηρηθεί η συμφωνία ως έχει και η Disney να λαμβάνει 5% των κερδών από το πρώτο δολάριο. Η Disney φυσικά αρνήθηκε την πρόταση αυτή όπερ και σημαίνει ότι η Marvel με τον επικεφαλής της, Kevin Feige, αποσύρονται από όλες τις μελλοντικές ταινίες Spider-Man.

Το Variety ενημέρωσε αργότερα ότι αν και δεν συμφωνούν, ακόμα υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί λύση, ενώ το THR ήταν πιο απόλυτο ότι οι δυο τους έχουν «χωρίσει». «Ο επικεφαλής της Sony, Tom Rothman, και ο πρόεδρος της Marvel, Kevin Feige, ήταν σε συζητήσεις για μήνες. Στο τέλος, καμιά πλευρά δεν δεχόταν να υποχωρήσει αρκετά ώστε να έρθουν σε συμφωνία, οδηγώντας σε διακοπή της συνεργασίας και αποχώρησης του Feige από τον ρόλο του ως παραγωγός σε οποιοδήποτε μελλοντική ταινία Spider-Man της Sony», γράφει χαρακτηριστικά το THR.

H Sony σε επίσημη δήλωση της στο THR φαίνεται να ρίχνει το φταίξιμο στην Disney. «Αρκετές από τις σημερινές ειδήσεις για τον Spider-Man έχουν μεταφέρει λανθασμένα τις πρόσφατες συζητήσεις για την συμμετοχή του Kevin Feige στο franchise. Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά σεβόμαστε την απόφαση της Disney να μην τον έχει ως επικεφαλής παραγωγό στις επερχόμενες live-action ταινίες Spider-Man. Ελπίζω αυτό να αλλάξει στο μέλλον, αλλά καταλαβαίνουμε ότι οι πολλές νέες ευθύνες που του έχει δώσει η Disney- μεταξύ των οποίων οι νέες ιδιοκτησίες της Marvel – δεν του αφήνουν χρόνο ώστε να εργαστεί σε ένα IP που δεν τους ανήκει. Ο Kevin είναι φανταστικός και είμαστε ευγνώμων για την βοήθεια του και τις οδηγίες του και εκτιμούμε τον δρόμο που μας βοήθησε να ακολουθήσουμε, στον οποίο θα συνεχίσουμε», δήλωσαν. Για την ώρα δεν έχουμε κάποια δήλωση από την Disney.

Να τονιστεί εδώ, ότι τέτοιες ειδήσεις είναι πολλές φορές ελεγχόμενες. Μπορεί η δημοσίευση των νέων να είναι διαρροή που έγινε επίτηδες ώστε να ξεσηκωθούν οι fans της Marvel και να αναγκαστούν οι δύο εταιρείες να αρχίσουν τις συζητήσεις ξανά. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν δύο ακόμη ταινίες Spider-Man στα σκαριά με πρωταγωνιστή τον Tom Holland και σκηνοθέτη τον Jon Watts.