Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου

Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου

«Θα ακολουθηθεί κατά γράμμα ο ελληνικός νόμος», λένε κυβερνητικές πηγές.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα, ο Τούρκος που συνελήφθη εχθές, νωρίς το απόγευμα, στις Καστανιές Έβρου, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, όπως μεταδίδει ο Σκάϊ.

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο στις Καστανιές και φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προηγήθηκαν σήματα από το ελληνικό φυλάκιο στα οποία δεν υπάκουσε. Έτσι, αφού εισήλθε περίπου 10 μέτρα σε ελληνικό έδαφος, Έλληνες στρατιώτες τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο, «turkhaber» ο άνδρας που συνελήφθη είναι ο 38χρονος Μούσα Αλέρικ. Πρόκειται για δημοτικό υπάλληλο στην Αδριανούπολη, ο οποίος εκτελούσε εργασίες στο αρδευτικό σύστημα στην περιοχή και με το μηχάνημα του.

Η είδηση της σύλληψης κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης που έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του συλληφθέντα.Ο ίδιος ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι είναι πολίτης από την περιοχή του Εντιρνέ, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού Πενταγώνου το αγροτικό μηχάνημα που οδηγούσε παρεκτράπη της πορείας του σε παρακείμενη από το φυλάκιο τοποθεσία.

Σημειώνεται πως η περιοχή είναι ίδια με αυτή όπου συνελήφθησαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν ακόμα αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Κυβερνητικές πηγές: Δεν μπαίνουμε σε λογική εκατέρωθεν εκβιασμών

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπαίνει σε λογική εκατέρωθεν εκβιασμών και συμψηφισμών» υπογράμμισαν στο Real.gr κυβερνητικές πηγές, αναφορικά με τη σύλληψη του Τούρκου πολίτη στις Καστανιές.

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι «θα ακολουθηθεί κατά γράμμα ο ελληνικός νόμος, με προσήλωση στις δικαιοπρακτικές αρχές».

Η δυνατόν γρηγορότερη επιστροφή του Τούρκου πολίτη που επιδιώκει η κυβέρνηση – με βάση όσα προβλέπει η ελληνική δικαιοσύνη – θεωρείται από αρμόδια στελέχη, η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δοθεί στην Τουρκία σε σχέση με την παρατεταμένη και αδικαιολόγητη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη.

Το μήνυμα είναι σαφές: Η Αθήνα ακολουθεί εμπράκτως και χωρίς καμία διάθεση για παιχνίδια τον δρόμο της νομιμότητας και τις ευρωπαϊκές πρακτικές, όπως ακριβώς ζητά εδώ και καιρό και από την τουρκική πλευρά.