Στον πάγο οι δοκιμές ενός ακόμα εμβολίου κατά του κορωνοϊού- Τι συνέβη με την Inovio Pharmaceuticals

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ζητά περισσότερη πληροφόρηση. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η «μερική αναστολή» δεν οφείλεται σε παρενέργειες του εμβολίου. Βουτιά 34% για τη μετοχή της.

Παγώνει τις δοκιμές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της Inovio Pharmaceuticals η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Όπως μεταδίδει το Reuters, η Υπηρεσία ζητά περισσότερη πληροφόρηση, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών για μία συσκευή που χρησιμοποιείται για την έγχυση γενετικού υλικού στα κύτταρα.

Οι μετοχές της Inovio, με τη δεύτερη καλύτερη απόδοση στον δείκτη βιοτεχνολογίας του Nasdaq, κάνουν βουτιά 34%, στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ μέχρι στιγμής φέτος καταγράφουν κέρδη 413,3%. Η εταιρεία αναμενόταν να ξεκινήσει τις δοκιμές αυτόν τον μήνα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η «μερική αναστολή» από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν οφείλεται σε παρενέργειες του εμβολίου στο αρχικό στάδιο, το οποίο και συνεχίζεται.

Η Inovio δήλωσε ότι θα δώσει απαντήσεις στην FDA τον Οκτώβριο, μετά από τις οποίες η αμερικανική υπηρεσία θα έχει 30 μέρες για να αποφασίσει αν θα συνεχιστούν οι δοκιμές.

Σχετικά άρθρα