Στουρνάρας: Η απόφαση της ΕΚΤ μπορεί να αρθεί

Στουρνάρας: Η απόφαση της ΕΚΤ μπορεί να αρθεί

Η ρευστότητα των τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένη, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ρευστότητα των τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένη και με την χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η ρευστότητα που διοχετεύει η ΕΚΤ στις τράπεζες θα γίνεται μέσω του μηχανισμού ELA. Αυτό ανέφερε ο διοικητής της Κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον οποίο και ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε, επίσης, ότι η απόφαση της ΕΚΤ, να μην αποδέχεται τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου για την παροχή ρευστότητας από τις 11 Φεβρουαρίου, μπορεί να αρθεί στο μέλλον, όπως έγινε και στο παρελθόν, εφόσον η χώρα μας καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Συνάντηση Δραγασάκη με Αμερικανούς απεσταλμένους

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς, τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λια Μπούζις.

Κατά την συνάντηση γνωριμίας των δύο μερών, ο κ. Δραγασάκης ανέπτυξε το πρόγραμμα της κυβέρνησης που αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο, στο νέο εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και στο ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους.

Η αμερικανική πλευρά άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.