Στρος Καν: Συμμετείχα σε όργια για να ψυχαγωγηθώ όσο έσωζα τον κόσμο

Στρος Καν: Συμμετείχα σε όργια για να ψυχαγωγηθώ όσο έσωζα τον κόσμο
Dominique Strauss-Kahn, IMF Managing Director, smiles during a press conference after a Development Committee meeting on the final day of the G-20 summit of finance ministers and central bank governors at World Bank headquarters in Washington Sunday, April 25, 2010. (AP Photo/Cliff Owen)

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ, ο οποίος κατηγορείται για μαστροπεία. 

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, παρουσίασε ενώπιον γαλλικού δικαστηρίου μια νέα εκδοχή για το λόγο για τον οποίο συμμετείχε σε ερωτικά όργια.

Ανέφερε, λοιπόν, στους δικαστές πως είχε ανάγκη να συμμετέχει σε «συνεδρίες αναψυχής» γιατί ήταν απασχολημένος «όσο έσωζε τον κόσμο από μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις της ιστορίας του». Προσέθεσε, επίσης, πως δεν γνώριζε ότι οι νεαρές γυναίκες που συμμετείχαν στα όργια ήταν πόρνες αλλά απλώς «ελευθεριάζουσες νέες».

Το δικαστήριο της Λιλ θα αποφασίσει σήμερα για την τύχη του Στρος Καν, ο οποίες είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες «εκ προθέσεως μαστροπείας».