Surface Hub: Η μεγαλύτερη touch screen οθόνη που είδατε ποτέ

Surface Hub: Η μεγαλύτερη touch screen οθόνη που είδατε ποτέ

Το θηριώδες Surface των 84 ιντσών της Microsoft σχεδιάζει να κατακτήσει κάθε αίθουσα meeting σε κάθε εταιρεία. Δείτε γιατί.

Έχει κάμερα, μικρόφωνο, ψηφιακό πίνακα, ασύρματη σύνδεση με τους υπολογιστές σας, όλα όσα χρειάζεται για να είναι μαζί οθόνη τηλεδιάσκεψης, πίνακας σημειώσεων και όργανο παρουσιάσεων.

Αντικαθιστά όλες τις συσκευές που έχετε στην αίθουσα συσκέψεων. Τον προτζέκτορα, τη webcam, τα καλώδια, τα τηλέφωνα, όλα αυτά που σας ταλαιπωρούν κάθε φορά που θέλετε να κάνετε κάτι σημαντικό και καταλήγετε να ασχολείστε με την τρισχιλιοστή παραξενιά κάθε πιθανής και απίθανης συσκευής που δουλεύει ένας θεός ξέρει πώς.

Με κόστος 20.000 δολάρια για την οθόνη των 84 ιντσών ή 7.000 δολάρια για τις 55 ίντσες, ο υπεύθυνος της εταιρείας σας θα χρειαστεί να πειστεί πραγματικά για τις αρετές του Hub προτού υπογράψει τη δαπάνη.

Η σημαντικότερη αρετή του Hub είναι πως πρόκειται για έναν κανονικό υπολογιστή. Δεν προβάλλει απλώς κάποιo chart που κάποιος έφταξε χθες ή πριν από μία εβδομάδα. Προβάλλει στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, οι συμμετέχοντες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με αυτό, η οθόνη μπορεί να επεξεργαστεί ταυτόχρονα μέχρι και 100 δάχτυλα στην επιφάνειά της και κάθε τι που προβάλλεται επάνω της μπορεί να μεταφερθεί στα λάπτοπ των παρευρισκομένων ή να αποσταλεί χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Από όλα αυτά είναι φανερό πως το Surface Hub δεν είναι απλώς ένα εργαλείο για μήτινγκ και τηλεδιασκέψεις. Φιλοδοξία της Microsoft είναι να το αναδείξει σε ένα social hub του χώρου εργασίας, εκεί όπου οι ομάδες συγκεντρώνονται και ανταλλάσσουν ιδέες μπροστά στην 4K οθόνη του. Με την τάση στην τεχνολογία να είναι όλο και περισσότερο προς στις ατομικές συσκευές (από το PC στα τηλέφωνα στα smartwatch), το Hub αντιστρέφει το ρεύμα προς τη συνεργασία και την προσωπική επικοινωνία.

Στη Microsoft γνωρίζουν πως με το Surface Hub ουσιαστικά δημιουργούν μια νέα αγορά. Ναι μεν αναμένεται να το αγκαλιάσουν αμέσως οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί, αλλά θα χρειαστεί χρόνος, εφαρμογές και επιτυχημένη προώθηση προτού βρει το δρόμο του και για το γραφείο της κάθε εταιρείας.

Η πώλησή του αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Δείτε το σε δράση: