«Σβήνουν» οι ελπίδες για την ανεύρεση του Boeing 777;

«Σβήνουν» οι ελπίδες για την ανεύρεση του Boeing 777;

Επί 4 ώρες ήταν στον αέρα το μοιραίο αεροσκάφος, μετά από τη στιγμή που έδωσε το τελευταίο στίγμα του. 

Οι αμερικανικές αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines εκτιμούν ότι το Boeing 777 παρέμεινε στον αέρα για περίπου τέσσερις ώρες μετά από τη στιγμή που έδωσε το τελευταίο του στίγμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται δύο άτομα που γνωρίζουν λεπτομέρειες για τις έρευνες.

Η είδηση αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που οι αρχές παραμένουν αβέβαιες ως προς το που να αναζητήσουν το αεροπλάνο το οποίο αγνοείται από το Σάββατο λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πληροφορία αυτή αυξάνει την πιθανότητα το αεροπλάνο με 239 επιβαίνοντες να ταξίδεψε για εκατοντάδες επιπλέον μίλια υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: H τελευταία φράση του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους

Όσο υπάρχει μία «αχτίδα ελπίδας» η Κίνα δεν θα σταματήσει τις επιχειρήσεις έρευνας για το αγνοούμενο Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ, και κάλεσε την Κουάλα Λουμπούρ να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες εντοπισμού του αεροπλάνου και να στοχεύσει στον καλύτερο συντονισμό τους εν μέσω της έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί στο Πεκίνο σχετικά με τους χειρισμούς της κρίσης από τις μαλαισιανές αρχές. Από τους 227 επιβάτες του αγνοούμενου αεροσκάφους, οι 152 ήταν Κινέζοι.

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα αντικείμενα που επιπλέουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και εντοπίστηκαν από κινεζικό δορυφόρο, συνδέονται με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Οι κινεζικοί δορυφόροι έχουν εντοπίσει καπνό και ορισμένα αντικείμενα που επιπλέουν…Προς το παρόν δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτά σχετίζονται με το χαμένο αεροσκάφος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Λι Ζιαξιάνγκ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο στρατός της Μαλαισίας απέκρυπτε πληροφορίες σχετικά με το χαμένο αεροσκάφος.

Βίντεο: Λίγο πριν τη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines