Τα 10 πράγματα που κανείς δεν σας λέει για τα Google AdWords

Τα 10 πράγματα  που κανείς δεν σας λέει για τα Google AdWords

Τα «μυστικά» που λείπουν από τους οδηγούς χρήσης.

Ενώ υπάρχουν εκατοντάδες οδηγοί για το Google, γραμμένοι τόσο από bloggers όσο και την ίδια τη Google, ο διαφημιστικός γίγαντας έχει ορισμένα πράγματα για τα οποία σπάνια μιλάει. Εξάλλου, το Google AdWords είναι η εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα διαφήμισης – ή μήπως όχι;

1. Το Google AdWords δεν λειτουργεί όπως παλιότερα. Οι διαφημιστές από όλο τον κόσμο έχουν παρατηρήσει ότι η ιχνηλάτηση των μετατροπών μέσω του AdWords γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Οι χρήστες πρέπει να έχουν τη συνολική εικόνα απόδοσης της επένδυσης. Οι πελάτες δεν αγοράζουν πλέον κατευθείαν, αλλά συγκρίνουν τις τιμές και τους παρόχους για αρκετές ημέρες σε διαφορετικές πλατφόρμες και δίκτυα πριν από τη λήψη της τελικής τους απόφασης.

2. Η Google διαχειρίζεται το λογαριασμό σας δωρεάν για τρεις μήνες. H Google Official Partners έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους νέους πελάτες τους ελεύθερη διαχείριση τριών μηνών μέσω των αντιπροσώπων πωλήσεων της εταιρείας. Οι χρήστες εξακολουθούν να πληρώνουν για το κόστος της διαφήμισης, αλλά μπορούν να γλιτώσουν μια δυνητικά σημαντική αμοιβή διαχείρισης και μια κατ’ ελάχιστο δέσμευση έξι μηνών.

3. Δεν είναι όλα τα νέα χαρακτηριστικά απαραίτητα για την επιχείρησή σας. Η Google κυκλοφορεί συνεχώς ενημερώσεις με νέα χαρακτηριστικά, αλλά ποιά είναι αυτά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο λογαριασμό σας; Η σωστή απάντηση δεν είναι, όλα. Σιγουρευτείτε ότι έχετε αναλύσει τις ιδιαίτερες ανάγκες σας και έχετε κάνει χρήση των επεκτάσεων που έχουν περισσότερο νόημα για εσάς λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τα μειονεκτήματα.

4. Η Google προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις Google+. Τα κακά νέα; Χρειάζεστε ένα σχετικά μεγάλο προϋπολογισμό και ένα εξαιρετικό Google Partner που μπορεί να σας συνδέσει με τους σωστούς ανθρώπους στο Google. Τα καλά νέα; Ορισμένες από αυτές τις προσαρμοσμένες λύσεις γίνονται ιδιωτικές εκδόσεις beta οπότε αν ξέρετε ότι υπάρχουν, μπορείτε να κάνετε μια αίτηση για να τις χρησιμοποιήσετε στην διαφημιστική σας καμπάνια.

5. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Hangouts ως το δικό σας μινι QVC. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ένας κρυμμένος θησαυρός που πολλοί διαφημιστές δεν γνωρίζουν. Ο λόγος είναι ότι δε δημιουργείτε το hangout απευθείας από τη διεπαφή του AdWords, αλλά θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιήστε το URL του hangout για να το προωθήσετε, ενώ είστε συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

6. Η Google σας βοηθά να δημιουργήσετε διαφημιστικά πανό για το δίκτυο προβολής. Στο Google, μπορείτε να κάνετε διαφήμιση στη σελίδα Αναζήτησης ή στο Δίκτυο Εμφάνισης. Η διαφήμιση στη σελίδα αναζήτησης εμφανίζει τις διαφημίσεις σας πάνω από ένα ερώτημα αναζήτησης, ενώ οι διαφημίσεις στην οθόνη προβολής τοποθετούν τις διαφημίσεις κειμένου ή τα banner σας σε καθορισμένες διαφημιστικές υποδοχές στις ιστοσελίδες.

7. Η διαφήμιση μέσω βίντεο λειτουργεί με περισσότερους παρόχους πέραν του YouTube. Η επαναληπτική διαφήμιση, όπως προαναφέρθηκε, είναι ένας τρόπος για να στοχεύσει σε επισκέπτες που δεν επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας. Εφόσον το AdWords ενσωματώθηκε με το YouTube, οι διαδικτυακές διαφημιστικές καμπάνιες βίντεο έχουν γίνει ένα δημοφιλές εργαλείο για όλους τους τύπους των επιχειρήσεων.

8. Εάν έχετε επιλογή, προτιμήστε τον όγκο πωλήσεων από τα περιθώρια κέρδους. Το Google AdWords διαφημίζεται κυρίως ως εργαλείο που κάθε επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει, επειδή δεν υπάρχει ελάχιστο κόστος. Ακόμα και δύο δολάρια την ημέρα είναι αρκετά για να ξεκινήσετε και εφ ‘όσον υπάρχει μια απόδοση της επένδυσης, μπορείτε να θεωρήσετε ότι το κόστος έπιασε τόπο.

9. Οι διαφημίσεις σε κινητά μπορούν να σας αποφέρουν επισκέψεις από ένα σταθερό υπολογιστή, ούτως ή άλλως. Το Google AdWords πιο παλιά προσέφερε διαφοροποίηση ανά συσκευή. Προς μεγάλη απόγνωση των εμπόρων, το AdWords δεν προσφέρει πλέον αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά προσφέρει τις λεγόμενες διαφημίσεις σε κινητά αντ ‘αυτού. Στη χειρότερη περίπτωση, θα υπάρξει αύξηση της κινητής προσφοράς και θα καταλήξετε να πληρώνετε για επισκέψεις μέσω υπολογιστή που δεν είναι μόνο υπερτιμημένες, αλλά και άχρηστες.

10. Όλες οι πιστοποιήσεις του AdWords συνδέονται με τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου. Εκ πρώτης όψεως, δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε αυτό, αλλά προκύπτουν μερικά ζητήματα με την πάροδο του χρόνου. Εάν ένα άτομο περάσει τις πιστοποιήσεις ενώ εργάζεται σε ένα γραφείο, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείται κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το Gmail της επιχείρησης. Από τη στιγμή που ο εργαζόμενος αλλάξει γραφείο, το πιστοποιητικό είναι έγκυρο, αλλά άχρηστο, δεδομένου ότι η εταιρεία θα διαγράψει τη διεύθυνση.