Τα αντίποινα του… χοιρινού: Η Κίνα αρχίζει αντιντάμπινγκ έρευνα για τις εισαγωγές από την ΕΕ

Τα αντίποινα του… χοιρινού: Η Κίνα αρχίζει αντιντάμπινγκ έρευνα για τις εισαγωγές από την ΕΕ
epa10133364 China's flag flutters along a road in Beijing, China, 22 August 2022. China has cut its benchmark loan rates to help revive its economy. China's one year loan prime rate was cut from 3.7 percent to 3.65 percent, while the loan rates for mortgages were cut from 4.45 percent to 4.3 percent, the People's Bank of China (PBOC) said. EPA/MARK R. CRISTINO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Απάντηση του Πεκίνου στους δασμούς επί των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν.

Επίσημη έρευνα για τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος και των σχετικών υποπροϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Κίνα ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Πεκίνο.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, η αντιντάμπινγκ έρευνα για τις εισαγωγές χοιρινού από την ΕΕ θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου.

Η κίνηση έρχεται ως απάντηση του Πεκίνου στους δασμούς επί των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν.

Μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 12 Ιουνίου ότι θα επιβάλει πρόσθετους δασμούς έως και 38,1% στα εισαγόμενα κινεζικά αυτοκίνητα από τον Ιούλιο, οι παγκόσμιες εταιρείες τροφίμων βρίσκονται σε εγρήγορση για αντίποινα από την Κίνα, λόγω των αναφορών στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έρευνα θα επικεντρωθεί σε φρέσκο, κρύο, κατεψυγμένο και αποξηραμένο χοιρινό κρέας που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση, αναφέρει η έκθεση του κινεζικού υπουργείου.

Η κρατική υποστηριζόμενη εφημερίδα Global Times ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι κινεζικές εταιρείες σχεδίαζαν να ζητήσουν από τις αρχές να ξεκινήσουν έρευνα αντιντάμπινγκ για ορισμένα ευρωπαϊκά προϊόντα χοιρινού κρέατος και έρευνα κατά των επιδοτήσεων για ορισμένες εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων από την ΕΕ, επικαλούμενη έναν άγνωστο «επιχειρηματικό γνώστη».

Το υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι η έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 17 Ιουνίου 2025, αλλά θα μπορούσε να παραταθεί κατά άλλους έξι μήνες, αν χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: