Τα αποσμητικά είναι οι μεγάλοι νικητές στην επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο

Τα αποσμητικά είναι οι μεγάλοι νικητές στην επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο
Two young women working together with laptop at the office Photo: pixabay.com
Οι πωλήσεις αποσμητικών της Unilever ήταν ιδιαίτερα ισχυρές στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη.

Η επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία τους στη μετά της πανδημίας του κορονοϊού εποχή έχει «φουσκώσει» τις πωλήσεις των αποσμητικών, σύμφωνα με τον βρετανικό κολοσσό των λιανικών προϊόντων Unilever.

Οι πωλήσεις αποσμητικών της Unilever σημείωσαν αύξηση 15% για το τρίτο τρίμηνο του 2023, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση των συνολικών πωλήσεων του ομίλου που παρασκευάζει προϊόντα όπως τα Dove, Rexona και Impulse.

«Πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούσαν τόσο πολύ αποσμητικό όταν ήταν κλειδωμένοι και εργάζονταν από το σπίτι, και κάποια ανάκαμψη σε αυτό έρχεται», δήλωσε ο Γκρέαμ Πιτκέθλι, οικονομικός διευθυντής του ομίλου.

Οι πωλήσεις αποσμητικών ήταν ιδιαίτερα ισχυρές στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη, ανέφερε η εταιρεία.

Η Unilever κατέγραψε μια παρόμοια ισχυρή αύξηση των πωλήσεων αποσμητικών πέρυσι και είδε μια μεγάλη αύξηση της ζήτησης για αποσμητικά αφού οι άνθρωποι άρχισαν και πάλι το socializing, καθώς ο αποκλεισμός από την πανδημία COVID-19 υποχώρησε.

Οι συνεχιζόμενες ισχυρές επιδόσεις του προϊόντος είναι πιθανότατα απόδειξη ότι οι εντολές επιστροφής στα γραφεία είναι σταθερά σε ισχύ σε όλο τον κόσμο μετά την πανδημία, ωθώντας τους ανθρώπους να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην προσωπική τους φροντίδα καθώς αναγκάζονται να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: businessinsider.com