Τα θερινό «χρυσωρυχείο» της Disney

Τα θερινό «χρυσωρυχείο» της Disney
Photo:

Ο κολοσσός της ψυχαγωγίας αντιστρέφει το κλίμα με την ταινία «Avengers: Age of Ultron» και έπεται συνέχεια.

Η Walt Disney Co. ανακοίνωσε πως τα έσοδά της από blockbusters αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση. Η συνολική εικόνα του πρώτου τριμήνου του 2015 δεν είναι, όμως, ρόδινη για την μεγαλύτερη εταιρεία ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η μονάδα παραγωγής ταινιών κατέγραψε πτώση 6% στον κύκλο εργασιών του πρώτου τριμήνου, με τα έσοδα να διαμορφώνονται στο ποσό του 1,7 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Μην νομίζετε, πάντως, πως το τμήμα κινηματογράφου της Disney καταρρέει. Αντιθέτως. Οι υπερπαραγωγές που αναμένεται να βγουν στις αίθουσες μέχρι το καλοκαίρι-μία εκ των οποίων σπάει ήδη τα ταμεία- εκτιμάται πως θα ενισχύσουν τα μεγέθη του τρέχοντος τριμήνου οδηγώντας τα σε εντυπωσιακά επίπεδα.

Η πτώση που κατεγράφη στο προηγούμενο τρίμηνο οφείλεται κυρίως στις σχετικά λίγες ταινίες που κυκλοφόρησαν μέχρι τις 28 Μαρτίου. Η Disney έβγαλε στις αίθουσες μόνο τέσσερις ταινίες, εκ των οποίων η μία ήταν το «McFarland» και η άλλη η «Cinderella» που κυκλοφόρησε στις 13 Μαρτίου και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από αυτή θα υπολογιστεί στο τρέχον τρίμηνο.

Τα μεγέθη του τρέχοντος τριμήνου θα επωφεληθούν επίσης από τα τεράστια κέρδη της ταινίας «Avengers: Age of Ultron». Μόνο στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της ταινίας, τα έσοδα ανήλθαν στα 200 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ στο εξωτερικό τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 439 εκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, η Disney πρόκειται να κυκλοφορήσει δύο ακόμη ταινίες από τις οποίες αναμένει υψηλά κέρδη, πριν το τέλος του τριμήνου που διανύουμε. Πρόκειται για το «Tomorrowland» με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και το Inside Out.