Τα δέκα μεγαλύτερα αποκτήματα του Facebook

Τα δέκα μεγαλύτερα αποκτήματα του Facebook
epa06760588 Facebook CEO Mark Zuckerberg arrives on stage during the VivaTech fair in Paris, France, 24 May 2018. The annual commercial convention runs from the 24 to 26 May. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Facebook έχει αποκτήσει 78 εταιρείες τα τελευταία 15 χρόνια.

Ποιες εταιρείες κατέχει το Facebook; Καθώς η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζει να αναπτύσσεται και να επεκτείνει το κοινωνικό της δίκτυο με νέες τεχνολογίες, πολλοί έχουν βρεθεί να κάνουν αυτό ακριβώς το ερώτημα. Από την πρώτη εξαγορά του το 2005, έχει δαπανήσει περισσότερα από 23 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορες εταιρείες τεχνολογίας, εφαρμογών και λογισμικού. Η πλειοψηφία αυτών των εξαγορών δεν αποκαλύφθηκαν στο κοινό, οπότε ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανό να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Πόσες εταιρείες διαθέτει το Facebook;

Το Facebook έχει αποκτήσει 78 εταιρείες τα τελευταία 15 χρόνια. Η πρώτη μεγάλη αγορά της εταιρείας έγινε στις 23 Αυγούστου 2005, όταν αγόρασε το domain name Facebook.com για 200.000 δολάρια, κάνοντας την επίσημη μετάβαση από τον αρχικό όνομα, Thefacebook.com.

Από τις 78 εταιρείες που έχει αποκτήσει το Facebook, το κόστος για μόλις 27 από αυτές έχει αποκαλυφθεί στο κοινό. Μόνο αυτές οι 27 συμφωνίες αποτιμήθηκαν σε αξία άνω των 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγαλύτερος θα ήταν αυτός ο αριθμός αν είχαν αποκαλυφθεί και τα 78 αποκτήματα του Facebook;

Αυτές οι εξαγορές δεν είναι πάντα τόσο απλές όσο το Facebook πληρώνει εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια για να κατέχει ολοκληρωτικά μια εταιρεία. Πολλές από αυτές τις συμφωνίες, ειδικά αυτές που δεν αποκαλύπτονται, αφορούσαν όχι μόνο την τεχνολογία που δημιούργησαν οι εταιρείες, αλλά και τα ταλαντούχα άτομα που διαχειρίζονται αυτές τις εταιρείες και δημιουργούν τις τεχνολογίες για να ενταχθούν στην ομάδα του Facebook.

Ποιες εταιρείες ανήκουν στο Facebook;

Μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες που έχει αποκτήσει το Facebook περιλαμβάνουν:

Instagram (1 δισεκατομμύριο δολάρια)
WhatsApp (19 δισεκατομμύρια δολάρια)
Oculus VR (2 δισεκατομμύρια δολάρια)
com (άγνωστο ποσό)
LiveRail (500 εκατομμύρια δολάρια)
Threadsy (άγνωστο ποσό)

Ενώ οι τεχνολογίες που αφορούν το εμπόριο κινητής τηλεφωνίας, η ενισχυμένη επικοινωνία, η κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο, τα παιχνίδια για κινητά και τα αθλητικά είναι αυτά που θα περιμένατε να δείτε στην εργαλειοθήκη του Facebook, μπορεί να εκπλαγείτε από τα υπόλοιπα. Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες αγορές του Facebook περιλαμβάνουν μια εφαρμογή ανίχνευσης συναισθημάτων, λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και κατασκευαστή ηλιακών τροφοδοτικών drone. Τα τελευταία χρόνια, το Facebook είχε επίσης επικεντρωθεί περισσότερο σε εταιρείες που συνεργάζονται με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ή εικονικής πραγματικότητας. Είναι σαφές ότι το Facebook έχει δώσει έμφαση στη χρήση μιας ποικιλίας νέων τεχνολογιών για να προωθήσει το εμπορικό σήμα του και να επεκταθεί πολύ πέρα ​​από το να είναι απλώς ένα δίκτυο κοινωνικών μέσων που μοιράζεται φωτογραφίες, βίντεο και likes.

Τα δέκα μεγαλύτερα αποκτήματα του Facebook

WhatsApp (19 δισεκατομμύρια δολάρια)
Oculus VR (2 δισεκατομμύρια δολάρια)
Instagram (1 δισεκατομμύριο δολάρια)
CRTL-εργαστήρια (μεταξύ 500 εκατομμυρίων και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων)
LiveRail (500 εκατομμύρια δολάρια)
Onavo (μεταξύ 100 και 200 ​​εκατομμυρίων δολαρίων)
tbh (λιγότερο από 100 εκατομμύρια δολάρια)
Redkix (λιγότερο από 100 εκατομμύρια δολάρια)
Parse (85 εκατομμύρια δολάρια)
Atlas Solutions (μεταξύ 50 και 100 εκατομμυρίων δολαρίων)

Πότε το Facebook απέκτησε το Instagram;

Το Facebook αγόρασε το Instagram στις 9 Απριλίου 2012, έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, το μεγαλύτερο απόκτημά του εκείνη την εποχή. Ενώ το Instagram δεν ήταν το μεγαλύτερο από όλα τα αποκτήματα του Facebook, εξακολουθεί να αναφέρεται ως ένα από τα καλύτερα επιχειρηματικά αποκτήματα στην ιστορία της Silicon Valley. Όταν το Facebook αγόρασε το Instagram, η εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών είχε μόνο 30 εκατομμύρια χρήστες και μηδέν έσοδα. Σήμερα το Instagram μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες, με 500 εκατομμύρια από αυτούς να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα κάθε μέρα. Εκτιμάται ότι έχει συνείσφερε 8-9 δισεκατομμύρια δολάρια στα έσοδα του Facebook το 2018.

Πηγή: titlemax.com