Τα «έψαλαν» στον πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τα «έψαλαν» στον πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Χρόνια πολλά, πρωθυπουργέ, από τους βρακοφόρους, χαράτσι τέρμα της ΔΕΗ κι απ΄τον Στουρνάρα φόρους».

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του άκουσαν στο Μέγαρο Μαξίμου τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας, από παιδιά του ιδρύματος Χατζηκώστα και από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης. Ο πρόεδρος του Ομίλου, Στέλιος Καγιαδάκης, είπε και μερικές μαντινάδες στον πρωθυπουργό:

«Αν είχε Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα η χώρα, δεν θα ΄χε το κατάντημα που είχε μέχρι τώρα. Από την Κρήτη ήρθαμε δύο λόγια να σας πούμε, μαζί με σας, πρωθυπουργέ, κι εμείς ξαρδιοχτυπούμε. Πετύχατε η χώρα μας ορθή να παραμείνει στη διεθνή τη λαίλαπα, στης κρίσης το καμίνι. Όμως, τα αποτελέσματα θα πρέπει να φανούνε, να μην υπάρχουν άστεγοι, παιδάκια που πεινούνε. Η συνταγή της τρόικα έχει πολύ αλάτι κι αν δεν αλλάξει η συνταγή θα χάσει τον “πελάτη”. Χρόνια πολλά, πρωθυπουργέ, από τους βρακοφόρους, χαράτσι τέρμα της ΔΕΗ κι απ΄τον Στουρνάρα φόρους».

Σαμαράς: «Έχουμε επανακτήσει τη χαμένη μας αξιοπιστία»

Οι βρακοφόροι της Κρήτης δώρισαν στον πρωθυπουργό μία μεταξοτυπία με θέμα την αρπαγή της Ευρώπης και στη σύζυγό του ένα βιβλίο με την ιστορία της Κρήτης.

Τα κάλαντα έψαλαν σήμερα το πρωί και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η μπάντα της Προεδρικής Φρουράς, η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η Δημοτική Φιλαρμονική της Αμφιλοχίας. Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές και λίγο αργότερα, αναχώρησε για τη Γερμανία, όπως κάθε χρόνο, για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του.

Στην αλλαγή του νέου χρόνου θα επιστρέψει για να παραστεί στη δοξολογία και να δεχθεί ευχές στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ