Τα έσοδα της Coinbase αυξήθηκαν κατά 72% στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, καταρρίπτοντας τις προβλέψεις των αναλυτών

Τα έσοδα της Coinbase αυξήθηκαν κατά 72% στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, καταρρίπτοντας τις προβλέψεις των αναλυτών
Photo Illustrating Coinbase in Suqian, Jiangsu Province, China on June 6, 2023 (Photo Illustration by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Χάρη στην άνοδο της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Της Niamh Rowe

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ κατέγραψε έσοδα πρώτου τριμήνου ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 72% σε τριμηνιαία βάση. Τα αναφερθέντα καθαρά κέρδη για την Coinbase ήταν 1,18 δισεκατομμύρια δολάρια (ή 4,40 δολάρια ανά μετοχή) και τροφοδοτήθηκαν από την ώθηση των συναλλαγών, χάρη στην άνοδο της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων, και από μια ευνοϊκή αλλαγή στους λογιστικούς κανόνες του κλάδου.

Τα έσοδα από καταναλωτικές συναλλαγές διπλασιάστηκαν από το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας τα 935,2 εκατομμύρια δολάρια και ο όγκος αυξήθηκε κατά 93%, στα 56 δισεκατομμύρια δολάρια. Εντωμεταξύ, οι θεσμικές συναλλαγές σημείωσαν ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 133% από το προηγούμενο τρίμηνο, στα 85,4 εκατομμύρια δολάρια, και να υπερδιπλασιάζονται σε όγκο στα 256 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Bitcoin αποτελούσε το ένα τρίτο των συναλλαγών τόσο των καταναλωτικών όσο και των θεσμικών συναλλαγών.

Τα στοιχεία, σύμφωνα με το MSNBC, ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών για έσοδα 1,34 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη 1,09 δολαρίων ανά μετοχή. Οι μετοχές υποχώρησαν ελαφρώς στις after-hours συναλλαγές, αφότου κατέγραψαν άνοδο σχεδόν 9% στα 229 δολάρια νωρίτερα την Πέμπτη. Πριν από ένα χρόνο, διαπραγματεύονταν μόλις στα 51 δολάρια.

Για να θέσουμε τα κέρδη σε μεγαλύτερη προοπτική, κατά το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, η εταιρεία ανέφερε ζημίες 78,9 εκατομμυρίων δολαρίων (ή 34 σεντς ανά μετοχή). Επιπλέον, αυτό το πρώτο τρίμηνο, το EBITDA της Coinbase (κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) ήταν 1 δισεκατομμύριο δολάρια — αριθμός μεγαλύτερος από ό,τι πέρυσι. Αν και τα συνολικά τριμηνιαία αποτελέσματα ήταν πολύ ισχυρά, τα υπερμεγέθη έσοδα ενισχύθηκαν από ένα εφάπαξ ποσό 737 εκατομμυρίων δολαρίων που προέκυψε επειδή οι νέοι λογιστικοί κανόνες επιτρέπουν στις εταιρείες κρυπτονομισμάτων να καταγράφουν στον ισολογισμό τους αυξήσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

«Κάναμε σημαντική πρόοδο σε σχέση με τις προτεραιότητές μας για το 2024 για αύξηση των εσόδων, χρησιμότητα και κανονιστική σαφήνεια», έγραψε η εταιρεία σε επιστολή προς τους μετόχους που συνόδευε την τριμηνιαία έκθεση. «Το μερίδιο αγοράς μας σε spot και παράγωγα στις ΗΠΑ αυξήθηκε, φτάσαμε σε ιστορικά υψηλά στο Coinbase Prime και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς USDC αυξήθηκε».

Μετά το λανσάρισμά της τον Αύγουστο, η Base, η αλυσίδα Ethereum layer-2 της εταιρείας από την οποία το Coinbase εισπράττει τέλη, απέφερε 56,1 εκατομμύρια δολάρια. Είχε επίσης διπλάσιες συναλλαγές από το Ethereum και η δραστηριότητα προγραμματιστών στο δίκτυο αυξήθηκε κατά 800%. Τον ίδιο μήνα, η Coinbase ανακοίνωσε επίσης ότι απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στη Circle, εκδότρια του stablecoin USDC, το οποίο αυξήθηκε κατά 30% σε κεφαλαιοποίηση αγοράς το 1ο τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα, τα έσοδα από συνδρομές και υπηρεσίες της Coinbase αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο, γεγονός που περιελάμβανε αύξηση 15% στα έσοδα από το stablecoin.

Αν και η Coinbase μπορεί να έχει διαφοροποιήσει τις ροές εσόδων της με το Base και το USDC, τα περισσότερα από τα πρόσφατα κέρδη είναι αποτέλεσμα ευνοϊκών συνθηκών της αγοράς. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε κατά 57%, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 73.000 δολαρίων, λόγω της εισαγωγής άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 10 αμοιβαία κεφάλαια διαπραγματεύσιμα στο χρηματιστήριο που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ωστόσο, τα έξοδα συναλλαγών της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 73%, στα 217 εκατομμύρια δολάρια. Ατενίζοντας το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία εκτιμά ότι τα συνολικά έξοδά της θα ανέλθουν στα 890 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω των αυξημένων δαπανών που σχετίζονται με υψηλότερους όγκους συναλλαγών, όπως η υποστήριξη πελατών και το κόστος υποδομής, ανέφερε η εταιρεία στην έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com