Τα Google Glass κάνουν… τζάμπολ στην Euroleague

Τα Google Glass κάνουν… τζάμπολ στην Euroleague

Τα «έξυπνα» γυαλιά της Google μπαίνουν στο παρκέ και υπόσχονται μια μοναδική μπασκετική εμπειρία.

Η Turkish Airlines Euroleague αποκτά αυτήν την Πέμπτη ξεχωριστό «φορετό» ενδιαφέρον, μιας και ο αγώνας μεταξύ των Laboral Kutxa και Barcelona θα είναι ο πρώτος στην ιστορία της διοργάνωσης ο οποίος θα παρέχει περιεχόμενο μέσω των Google Glass.

Σε συνέχεια της συνεργασίας μεταξύ του διοργανωτή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, της Google και του Πανεπιστημίου La Salle της Βαρκελώνης, οι φίλοι του μπάσκετ αναμένεται να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία που, όπως λένε οι άμεσα εμπλεκόμενοι, «κανείς δεν έχει ξαναζήσει».

Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, οι φίλοι του μπάσκετ θα μπορούν να απολαύσουν τη δράση του αγώνα της Πέμπτης μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών, δηλαδή τους παίκτες, τους προπονητές και τους διαιτητές!

«Οι νέες τεχνολογίες παρέχουν στους αθλητικούς παράγοντες νέους τρόπους επικοινωνίας με τους φίλους τους αθλήματος», δήλωσε ο Alex Ferrer Kristjansson, Διευθυντής Επικοινωνίας της Euroleague Basketball. «Η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο La Salle προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία διερεύνησης και πειραματισμού με καινούρια εργαλεία για τους επαγγελματίες του χώρου, και πρωτότυπους τρόπους για να έρθουν οι θεατές πιο κοντά στους αγαπημένους τους σταρ», συμπλήρωσε.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί το πρώτο βήμα ενός φιλόδοξου σχεδίου περαιτέρω εισχώρησης των νέων τεχνολογιών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ το Final 4 του Μιλάνου αναμένεται να αποτελέσει την κορύφωση αυτής της πρωτότυπης τεχνολογικής μετάβασης.

Η συνεργασία του Πανεπιστημίου La Salle και της Euroleague Basketball κρατά από το 2012. Οι φοιτητές στα τμήματα Μηχανικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων έχουν συνεργαστεί μέχρις στιγμής σε διάφορα πρότζεκτ με σκοπό την εφαρμογή των νέων τάσεων της τεχνολογίας στα σπορ.

«Αισθανόμαστε ιδιαιτέρως τυχεροί για την ευκαιρία που μας δόθηκε από την Euroleague Basketball να εφαρμόσουμε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα σε μια διοργάνωση κορυφαίου επιπέδου», δήλωσε ενθουσιασμένος ο διευθυντής των προπτυχιακών σπουδών στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου La Salle, Chris Kennett.

Διαβάστε ακόμη:

Το Google Glass …παίζει μπάσκετ

Google Glass: Τα πρώτα παιχνίδια είναι εδώ