Τα κορωνοπάρτι του Τζόνσον μπαίνουν στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιαρντ

Τα κορωνοπάρτι του Τζόνσον μπαίνουν στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιαρντ
epa08301818 British Prime Minister Boris Johnson gives a press conference about the ongoing situation with the COVID-19 coronavirus outbreak inside 10 Downing Street in London, Britain, 17 March 2020. For most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms, such as fever and cough. For some, especially older adults and people with existing health problems, it can cause more severe illness, including pneumonia. EPA/MATT DUNHAM / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Σκότλαντ Γιαρντ θα ερευνήσει τις πληροφορίες για την σειρά των πάρτι που οργανώθηκαν στην κατοικία και τα γραφεία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια των αυστηρών lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 με το ερώτημα της παραβίασης των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε η επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Κρέσιντα Ντικ.

«Επιβεβαιώνω ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία ερευνά ορισμένα περιστατικά στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε κυβερνητικές υπηρεσίες τα τελευταία δύο χρόνια με το ερώτημα πιθανών παραβιάσεων των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19», ανακοίνωσε η Κρέσιντα Ντικ, λίγη ώρα αφού βρετανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την πληροφορία για την έναρξη αστυνομικής έρευνας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ