Τα λονδρέζικα black cabs δίνουν τη θέση τους σε ιαπωνικά ταξί

Τα λονδρέζικα black cabs δίνουν τη θέση τους σε ιαπωνικά ταξί

Το νέο ταξί για την βρετανική πρωτεύουσα παρουσίασε η Nissan (βίντεο).

Τέλος για τα διάσημα αλλά και ταυτόχρονα πεπαλαιωμένα black cabs του Λονδίνου. Τη θέση τους είναι πολύ πιθανόν να πάρει το νέο μοντέλο για ταξί που παρουσίασε η  ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan.

Το νέο μοντέλο της Nissan, που σχεδιάστηκε στη Βρετανία και κατασκευάστηκε με βάση το μοντέλο Nv 200 της εταιρείας, είχε «αποκαλυφτεί» για πρώτη φορά το 2012, αλλά δεν κυκλοφόρησε μετά από παρατηρήσεις του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, τις οποίες έλαβε υπόψη η εταιρεία στην νέα της εκδοχή.

Στόχος των κατασκευαστών είναι να προσφέρουν ένα σύγχρονο μεταφορικό μέσο το οποίο θα συνδυάζει την υψηλή τεχνολογία και τις ανέσεις με τον σχεδιασμό του black cab, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι τουρίστες του Λονδίνου.

Διαβάστε ακόμη: Η τρισδιάστατη εποχή των μετακινήσεων είναι εδώ

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι το νέο «βρετανικό» ταξί θα εκπέμπει λιγότερους ρύπους σε σύγκριση με τα παραδοσιακά οχήματα diesel.  To μοντέλο, όπως μεταδίδει το BBC, θα διαθέτει κινητήρα χαμηλής κατανάλωσης και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ το 2015 πρόκειται να κυκλοφορήσει και με ηλεκτρικό κινητήρα.

Πάντως οι αρχές του Λονδίνου θα πάρουν τη τελική απόφαση, καθώς υπάρχουν και εναλλακτικές προτάσεις, με αυτή της Nissan να είναι η επικρατέστερη.

Δείτε το βίντεο: