Τα μαζεύει τώρα ο Φίλης για τις πενταροδεκάρες

Τα μαζεύει τώρα ο Φίλης για τις πενταροδεκάρες

Ο υπουργός Παιδείας κάνει λόγο για «σχήματα λόγου» σε σημερινές του δηλώσεις.

Μετά τις αντιδράσεις από τις χθεσινές του δηλώσεις για πενταροδεκάρες σχετικά με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά και τον εκνευρισμό που προκάλεσε η αντιμετώπιση του όλου θέματος στο Μαξίμου, ο Νίκος Φίλης αναγκάστηκε σήμερα να αναδιπλωθεί. Προσερχόμενος στο υπουργικό συμβούλιο επιχείρησε να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις, υποστηρίζοντας πως τα όσα είπε ήταν «σχήμα λόγου» και στη συνέχεια έκανε λόγο για τη μάχη που θα δώσει η κυβέρνηση για το δημόσιο σχολείο.

Συγκεκριμένα ο κ. Φίλης είπε: «Μιλάτε για σχήματα λόγου, η ουσία είναι να ανορθωθεί η δημόσια εκπαίδευση» και πρόσθεσε ότι «με κάθε τρόπο θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, αυτή είναι η εντολή του λαού».

Όπως ήταν αναμενόμενο οι χθεσινές δηλώσεις Φίλη προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου, με κυβερνητικά στελέχη να τις χαρακτηρίζουν ως αυτογκόλ για την κυβέρνηση στην κρίσιμη στιγμή της δύσκολης προσπάθειας που καταβάλει.

Μάλιστα, το θέμα αναμένεται να το θίξει και ο Αλέξης Τσίπρας στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, όπου αναμένεται να κάνει παρατηρήσεις στους υπουργούς και να τους καλέσει να είναι πιο προσεκτικοί στα όσα λένε δημόσια.

«Όποιος πάει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος της επιλογής», ήταν μία από τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Φίλη για το θέμα, o oποίος μάλιστα χαρακτήρισε «πενταροδεκάρες» την επιβάρυνση με 6% και 13% της ιδιωτικής εκπαίδευσης! «Δεν αφορά τους ψηφοφόρους μας ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία», είπε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σεβαστάκης, προκαλώντας επίσης αντιδράσεις.

Διαβάστε ακόμη: Στον ΣΥΡΙΖΑ “κουνούν το δάχτυλο” σε 170.000 οικογένειες