Τα McDonald’s αλλάζουν επιχειρηματικό «μενού» στις ΗΠΑ

Τα McDonald’s αλλάζουν επιχειρηματικό «μενού» στις ΗΠΑ

Σχέδια για «περικοπές» σε πιάτα και υλικά, με στόχο την αύξηση στις πωλήσεις.

Ο περασμένος μήνας ήταν ο χειρότερος των τελευταίων 14 ετών από πλευράς πωλήσεων για τα McDonald’s στην ίδια την «πατρίδα» τους, τις ΗΠΑ. Έπεσαν κατά 4,6%. Κι αυτό δεν ήταν το μόνο «μελανό» σημείο.

Σε διεθνές επίπεδο, συρρικνώθηκαν κατά 2,2%. Ένας από τους βασικούς λόγους αυτού του χρόνιου -όπως αποδεικνύεται- προβλήματος, μίας και στο τελευταίο 14μηνο η εταιρία καταγράφει μηδενική ανάπτυξη, θεωρούνται τα δαιδαλώδη μενού με τα συνολικά 121 πιάτα, 74% περισσότερα από αυτά που προσέφερε η διάσημη αλυσίδα fast food προ δεκαετίας!

Ακόμη και ο διευθύνων σύμβουλος Ντον Τόμσον παραδέχθηκε ότι η McDonald’s Corp. έχει αποτύχει μέχρι σήμερα να συμβαδίσει με τις νέες διατροφικές συνήθειες. Και σε γεύσεις και σε επιλογές, μιας και ο κόσμος έχει αρχίσει να ζητά πιο φρέσκα και υγιεινά υλικά, ακόμη και στα fast-food.

Έτσι από τον Ιανουάριο αποφασίστηκε στα εστιατόρια στις ΗΠΑ να πέσει «ψαλίδι» όχι μόνον στους καταλόγους, αλλά και στα υλικά, έτσι ώστε τα McDonald’s να ξαναμπούν δυναμικά στην κούρσα έναντι των ανταγωνιστών τους. Ιδού λοιπόν οι αλλαγές που κυοφορούνται:

«Συρρίκνωση» του μενού
Οι ατελείωτοι κατάλογοι των 121 επιλογών αποδείχθηκε τελικά ότι όχι μόνον μπέρδεψαν τους πελάτες των McDonald’s, αλλά μοιραία αύξησαν και τον χρόνο παραγγελίας. Από τις αρχές του 2015 αποφασίστηκε λοιπόν να εξαφανιστούν τουλάχιστον 8 πιάτα, ενώ τα τα «Extra Value Meals» θα μειωθούν σε 11 από 16.

Διαβάζοντας τα υλικά
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της εικόνας των προϊόντων της, η McDonald’s ετοιμάζεται να αναζητήσει νέους τρόπους συντήρησης και μαγειρέματος των υλικών της. «Γιατί να έχουμε συντηρητικά στα φαγητά μας», διερωτήθηκε δημόσια ο πρόεδρος της McDonald’s USA, Μάικ Άντρες. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία άρχισε και καμπάνια ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού στις ΗΠΑ, απαντώντας σε συνήθεις απορίες.

Κάν’ το με τον δικό σου τρόπο
Μεταξύ των λύσεων που έχουν εγκριθεί είναι η δημιουργία της επιλογής «Φτιάξτε τη Γεύση σας», μέσα από μια γκάμα σε ψωμάκια, τυριά και toppings. Η σκέψη αυτή είχε ξαναπέσει στο «τραπέζι» των McDonald’s και στο παρελθόν, αλλά δεν είχε προχωρήσει. Τώρα, η εταιρεία λέει ότι θα το εφαρμόσει πιλοτικά σε 2.000 από τα 14.000 καταστήματα που λειτουργεί στις ΗΠΑ.