Τα πάντα γύρω από το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία και τις επιστήμες

Τα πάντα γύρω από το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία και τις επιστήμες

Έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ναυτιλία - Επιστήμες» θα φιλοξενήσει τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.

Η νέα έκθεση της HELMEPA με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον – Ναυτιλία – Επιστήμες» θα φιλοξενηθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς στο διάστημα από 29 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2014.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου, στις 12.30 μμ, στο Μέγαρο ΟΛΠ, από τον πρόεδρο της HELMEPA δρ Ι. Κούστα και τον Area Marine Manager for Greece, East Mediterranean and Adriatic του Lloyd’s Register, Θ. Σταματέλλο, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος δυμβούλου του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη.

Την έκθεση, που αποτελεί μέρος της εκστρατείας της HELMEPA για την «Ενημέρωση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», θα επισκεφθούν με δαπάνες του προγράμματος, μαθητές δημοτικών και γυμνασίων του Πειραιά και των γύρω περιοχών.

Η εκστρατεία χρηματοδοτείται από το Lloyd’s Register Foundation* και θα πραγματοποιηθεί σε 14 ελληνικές πόλεις την τριετία 2014-2017. Περιλαμβάνει, εκτός από την κινητή έκθεση, επιμορφωτικές ημερίδες για το θαλάσσιο περιβάλλον προς εκπαιδευτικούς και εθελοντικές δράσεις.

Σκοπός είναι η ενημέρωση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του ευρύτερου κοινού, κυρίως σε πόλεις της περιφέρειας και της νησιωτικής Ελλάδας, για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία και τις επιστήμες.