Τα πιο ακριβά σκαλιά του κόσμου φέρουν την υπογραφή «Bulgari»

Τα πιο ακριβά σκαλιά του κόσμου φέρουν την υπογραφή «Bulgari»

Ο οίκος θα ξοδέψει 1.5 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση της Πιάτσα Ντι Σπάνια, γιορτάζοντας έτσι τα 130 χρόνια λειτουργίας. 

Η Ιταλία αποτελούσε ανέκαθεν το ιδανικό σκηνικό για ταινίες. Η αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της πόλης αποτελούσε πόλο έλξης για τους σκηνοθέτες. Three Coins in the Fountain, La Dolce Vita, Gladiator και πόσες ακόμα ταινίες που μας καθήλωναν περιμένοντας να δούμε αν οι ερωτικές ιστορίες θα έχουν ευχάριστο τέλος.

Και μπορεί το Πάνθεον, η Via Veneto και η Φοντάνα ντι Τρέβι να είναι κάποια από τα πιο γνωστά μέρη, η Piazza di Spagna κατέχει ιδιαίτερη θέση. Τα Ισπανικά Σκαλιά κατασκευάστηκαν μεταξύ 1723-1726 και είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αιώνιας Πόλης. Στα 138 σκαλοπάτια περπάτησαν τα μεγαλύτερα αστέρια του κινηματογράφου, από την Audrey Hepburn και τον Gregory Peck στο «Διακοπές στη Ρώμη», μέχρι την Gwyneth Paltrow και τον Matt Damon στον «Ταλαντούχο κύριο Ρίπλεϊ», αλλά και την Αλίκη Βουγιουκλάκη στη «Μοντέρνα Σταχτοπούτα».

Το σημαντικό αυτό μνημείο και συμβολικό μέρος στην ιστορία των Ιταλικών κοσμημάτων δέχτηκε τα «χτυπήματα» του χρόνου και ο Ιταλικός οίκος μόδας Bulgari θα αναλάβει τη συντήρηση τους. Η συντήρηση αυτή θα κοστίσει περίπου 1.5 εκατ. ευρώ και θα ξεκινήσει σε ένα χρόνο, ενώ η ολοκλήρωση αναμένεται μέσα στο 2016. Στο διάστημα αυτό, οι σκάλες θα έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπεται η δίοδος από τους περαστικούς.

Η Piazza di Spagna έχει συναισθηματική αξία για τον οίκο και η επιλογή δεν έγινε μόνο για λόγους διαφήμισης. Ο Σωτήριος Βούλγαρης, όταν μετανάστευσε από την Ελλάδα στη Ρώμη το 1884, έχτισε το πρώτο κατάστημα στη κορυφή της σκάλας στη Via Sistina, για να ακολουθήσουν άλλα δύο στη βάση της στη Via dei Condotti. Και με τη συνεργασία αυτή, ο οίκος θα γιορτάσει την 130η επέτειο.

Ο CEO του οίκου, Jean-Christophe Babin, δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής επικυρώσεως της χορηγίας στο Δημαρχείο της Ρώμης: «Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να υιοθετήσουμε αυτό το ιδιαίτερο μνημείο της Αιώνας Πόλης». Ενώ ο Δήμαρχος της Ρώμης, Ignazio Marino, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Art Newspaper ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του οίκου για τη γενναιοδωρία τους, ενώ τόνισε το δυνατό δεσμό που θα δημιουργηθεί μεταξύ της πόλης και του brand τώρα που το μνημείο θα αποκτήσει ξανά την εικόνα που του αξίζει.

Άλλοι Οίκοι Μόδας – Χορηγοί:

  • Το 1997 ο οίκος Biagiotti διέθεσε 550 εκατ. λιρέτες για τη συντήρηση της Κορντονάτα του Καπιτωλίου.
  • Ο οίκος Tod’s διέθεσε 25 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση του Κολοσσαίου
  • Ο οίκος Fendi διέθεσε 2.5 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση της Φοντάνα ντι Τρέβι και τα σιντριβάνια στον Κυρηνάλιο Λόφο.
  • Η εταιρεία Diesel διέθεσε 5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της Γέφυρας του Ριάλτο.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ίντριγκα υψηλής τέχνης για τον «αθάνατο» Ιβ Σεντ Λοράν

«Θόρυβος» στο City από 12ποντα τακούνια

«Κλασικισμός και Ευρώπη»: Εκθέσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και ΗΠΑ