Τα πολλά εκατομμύρια που θα πληρώσει η JPMorgan λόγω του Τζέφρι Έπσταϊν

Τα πολλά εκατομμύρια που θα πληρώσει η JPMorgan λόγω του Τζέφρι Έπσταϊν
epa08937083 (FILE) - A view of the offices of the bank JPMorgan Chase in New York, New York, USA, 16 January 2020 (reissued 14 January 2021). JPMorgan Chase is to release their 4th quarter 2020 earnings on 15 January 2021. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 55774120 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η JPMorgan θα πληρώσει 290 εκατομμύρια δολάρια για το διακανονισμό μιας αγωγής που την κατηγορεί ότι επωφελήθηκε από τις πρακτικές σεξουαλικής εκμετάλλευσης του Τζέφρι Έπσταϊν.

Η JPMorgan Chase & Co. συμφώνησε να πληρώσει 290 εκατομμύρια δολάρια για το διακανονισμό μιας αγωγής που την κατηγορούσε ότι ωφελήθηκε εν γνώσει της από τις πρακτικές σεξουαλικής εκμετάλλευσης του πρώην πελάτη της Τζέφρι Έπσταϊν.

Οι δικηγόροι των θυμάτων του Έπσταϊν κατέθεσαν πρόταση διακανονισμού στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, λέγοντας ότι η συμφωνία έχει την έγκριση του κύριου ενάγοντα, που προσδιορίζεται μόνο ως Τζέιν Ντόου 1. Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από δικαστή.

Τα 290 εκατομμύρια δολάρια θα πάνε σε μια κατηγορία γυναικών που ισχυρίζονται ότι έχουν πέσει θύματα του Έπσταϊν με έως και το 30% να προορίζεται για τους δικηγόρους τους, σύμφωνα με την κατάθεση. Ο αριθμός των γυναικών δεν προσδιορίστηκε.

«Ο προτεινόμενος διακανονισμός είναι από κάθε άποψη δίκαιος, επαρκής, εύλογος και προς το καλύτερο συμφέρον των πελατών», σύμφωνα με την κατάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανώνυμη γυναίκα που κατέθεσε τη μήνυση ισχυρίστηκε ότι η τράπεζα εξυπηρετούσε από αμέλεια τον Έπσταϊν, παρόλο που γνώριζε την κακοποίηση που ασκούσε σε βάρος νεαρών γυναικών και κοριτσιών. Ο Έπσταϊν αποσύρθηκε ως πελάτης από την JPMorgan το 2013, αφού άρχισαν να εμφανίζονται στον Τύπο περαιτέρω ισχυρισμοί σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση που ασκούσε.

Η τράπεζα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μήνυση από τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, όπου ο Έπσταϊν είχε ένα ιδιωτικό καταφύγιο όπου έφερνε πολλά από τα θύματά του. Η τράπεζα διεκδικεί επίσης να κερδίσει τη δική της αγωγή εναντίον του πρώην επικεφαλής των ιδιωτικών πελατών της τράπεζας, Τζες Στάλεϊ, ο οποίος – σύμφωνα με την JPMorgan – θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για τις ζημιές που υφίσταται η τράπεζα λόγω των δεσμών της με τον Έπσταϊν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: