Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων στο «Ποτάμι» του Θεοδωράκη

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων στο «Ποτάμι» του Θεοδωράκη

Ανάμεσα τους και ο γιος του Λεωνίδα Κύρκου, ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός και άλλοι.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρώτα ονόματα που θα απαρτίζουν το Eυρωψηφοδελτiο του Σταύρου Θεοδωράκη στο «Ποτάμι». Ο ίδιος ο Θεοδωράκης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, καθώς κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού είναι «πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν».

Οι 22 υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι οι: Κώστας Αργυρός, Περικλής Βαλλιάνος, Ζαχαρούλα Γιαβρούτα – Λούδα, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Γιώργος Γραμματικάκης, Μαρία Δημητρίου, Παύλος Ελευθεριάδης, ‘Αννα Ευφραιμίδου – Παπασταύρου, Σπύρος Καχριμάνης, Βάσω Κιντή, Δημήτρης Κοντοπίδης, Δημήτρης Κουρέτας, Μίλτος Κύρκος, ‘Αννα Λυδάκη, Γιώργος Μαυρωτάς, Γιούλη Μενουδάκου, Αναστασία Μήλιου, Νίκος Ορφανός, Θανάσης Σκόκος, Φανή Σπυριδάκη, Χριστίνα Ταχιάου και Σταύρος Τσακυράκης.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, οι υποψήφιοι «είναι άνθρωποι της δράσης και έχουν διακριθεί για το έργο τους, τη γνώση τους και τις ικανότητες τους», οι οποίοι «πιστεύουν σε μια δίκαιη Ευρώπη και έχουν τη δύναμη και τη θέληση να παλέψουν για αλλαγές τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα». Εξάλλου, οι υπόλοιποι 20 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές θα ανακοινωθούν από «Το Ποτάμι», αφού μελετηθούν οι προτάσεις που κάνουν οι πολίτες μέσω της ιστοσελίδας topotami.gr

Ο Θεοδωράκης κλήθηκε να απαντήσει και σε όσους κάνουν λόγο για έλλειμμα έμπειρων στελεχών στο «Ποτάμι». Μιλώντας σε μέσα και δημοσιογράφους της Λάρισας δήλωσε: «Στο Ποτάμι δεν θέλω Μπαλτάκους» και κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να δώσει εξηγήσεις για την επιλογή Μπαλτάκου.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Μπαλτάκου, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Ειλικρινά, νιώθω ντροπή. Εγώ δεν θα συζητήσω για το εάν ο Μπαλτάκος είναι ακροδεξιός ή δεν είναι, το πόσο φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή ή όχι. Αυτός ο άνθρωπος, με αυτή τη συμπεριφορά, ήταν ο βασικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της χώρας. Σε τέτοιους ανθρώπους εμπιστεύονται την εξουσία. Αυτό σε κάνει να νιώθεις περιπαιγμένος από την εξουσία».

«Το alter ego του πρωθυπουργού σε κάποιες περιπτώσεις είναι ένας άνθρωπος ανίκανος, που τον καταγράφουν, που παρακαλεί, που μιλά έτσι για τον πρωθυπουργό του. Έχω κόσμο πολύ καλύτερο στο Ποτάμι. Μπαλτάκους θέλω;» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.