Βίντεο: Τα πρόθυμα «πειραματόζωα» της Airbus

Βίντεο: Τα πρόθυμα «πειραματόζωα» της Airbus

500 υπάλληλοι της εταιρείας πέταξαν και δοκίμασαν τις ανέσεις του ολοκαίνουριου αεροσκάφους Α350.

Πώς θα σας φαινόταν μια πτήση διάρκειας επτά ωρών στην οποία θα προσγειωνόσασταν στο ίδιο αεροδρόμιο από το οποίο αναχωρήσατε; Οι περισσότεροι θα το έβρισκαν από χαμένο χρόνο έως απλώς μαρτύριο, όμως για 500 υπαλλήλους της Airbus ήταν μια ανταμοιβή την οποία χάρηκαν δεόντως.

Το Α350 είναι το ολοκαίνουριο αεροσκάφος της Airbus το οποίο θα αρχίσει να παραδίδεται στους πελάτες της στα τέλη του 2014. Στο μεταξύ ολοκληρώνει τον εξαντλητικό μαραθώνιο δοκιμών αντοχής και συμπεριφοράς -στον οποίο υποβάλλεται κάθε καινούριος τύπος- και αυτές τις μέρες ήταν η σειρά της μεταφοράς αληθινών επιβατών.

Οι υπάλληλοι της Airbus (που επιλέχθηκαν με βάση την απόδοσή τους) έφτασαν στο αεροδρόμιο σαν κανονικοί επιβάτες, με βαλίτσες και χειραποσκευές, έκαναν check-in, και 250 από αυτούς επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος που είχε κανονικό πλήρωμα και αεροσυνοδούς. Σερβιρίστηκαν γεύματα, καφέ και ποτά, εκφωνήθηκαν οι οδηγίες ασφάλειας, στις οθόνες έπαιζαν ταινίες και παιχνίδια, όλα θύμιζαν κανονική πτήση.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Τουλούζη της Γαλλίας -όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία και το εργοστάσιο της Airbus-  πέταξε πάνω από το Όσλο της Νορβηγίας και επέστρεψε στο ίδιο αεροδρόμιο επτά ώρες μετά. Η πτήση επαναλήφθηκε με άλλους 250 υπαλλήλους λίγες ώρες αργότερα.

Μετά την επιστροφή τους, όλοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που κάλυπταν κάθε πτυχή: από το πώς τους φάνηκε το σύστημα διασκέδασης μέχρι αν τους βόλεψαν τα ντουλάπια. Οι αεροσυνοδοί αξιολόγησαν τον εξοπλισμό ασφαλείας, την κουζίνα, τα trolleys και τους χώρους ξεκούρασης.

Το Α350 έχει ήδη 812 παραγγελίες από αεροπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη:

«Χρυσό» deal για την Airbus

Το νέο Airbus που όλοι περιμένουν

Το καλύτερο αεροπορικό βίντεο που είδατε ποτέ