Τα προβλήματα των startups παρουσίασαν νέοι επιχειρηματίες στον Νίκο Δένδια

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισκέφτηκε τα δίκτυα «Orange Grove» και «egg - enter•grow•go».

«Οι επενδυτές από το εξωτερικό και ιδιαίτερα από την Αμερική, που θέλουν να επενδύσουν σε νεοφυείς ή καινοτομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα μόλις ενημερώνονται για το φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς της χώρας μας πιέζουν για να ιδρυθεί μία δεύτερη εταιρεία στο εξωτερικό, ενώ πολλές φορές δεν ιδρύεται καθόλου μητρική εταιρεία στην Ελλάδα».

Αυτή είναι η κατάσταση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως την περιέγραψαν οι ίδιοι οι νέοι επιχειρηματίες που μετέχουν στα δίκτυα υποστήριξης «Orange Grove» και «egg – enter•grow•go» που συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην πρώτη συνάντηση παρέστη ο πρέσβης της Ολλανδίας Jan Versteeg και στη δεύτερη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank κ. Π. Α. Θωμόπουλος, μαζί με άλλα μέλη της διοίκησης της Τράπεζας, καθώς οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας υποστηρίζονται από την Πρεσβεία της Ολλανδίας και την Eurobank αντίστοιχα.

ÄÅÍÄÉÁÓ Í ORANGE GROVE

Οι νέοι επιχειρηματίες σημείωσαν ότι τα μεγαλύτερα προβλήματά τους είναι η δυσκολία στη χρηματοδότηση, η ταχύτητα ένταξης σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, η γραφειοκρατία και ακόμη οι υψηλές ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις που αφαιρούν πολύτιμα κεφάλαια κίνησης.

Ο υπουργός άκουσε τα προβλήματα, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις και τροποποιήσεις για τη μεταφορά κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και σημείωσε ότι πρώτος στόχος είναι να αφαιρεθούν όλα τα εμπόδια, ώστε η επιχειρηματικότητα να έχει σημαντικότερο ρόλο στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Σχετικά άρθρα