Τα ρομπότ «κατακτούν» το Facebook!

Τα ρομπότ «κατακτούν» το Facebook!

Γιατί ο Ζούκερμπεργκ φέρνει έναν κλώνο της Siri στη πλατφόρμα του;

Καλημέρα κόσμε της τεχνίτης νοημοσύνης. Φαίνεται πως η εποχή που τα ρομπότ θα κατακλύσουν τη ζωή μας δεν είναι πια σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε μακρινό πλάνο. Σύμφωνα με έρευνες, οι μηχανισμοί που τείνουν να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, παρουσιάζοντας παρόμοια χαρακτηριστικά, θα αντικαταστήσουν τους υπαλλήλους σε επαγγέλματα τόσο ρουτίνας όσο και «υψηλών απαιτήσεων», ενώ την ίδια στιγμή οι μεγαλύτεροι επενδυτές του κόσμου «εναποθέτουν» τα λεφτά τους εκεί.

Ο κύριος Ζούκερμπεργκ, λοιπόν, φαίνεται πως έχει σκοπό να εξερευνήσει όλες τις σύγχρονες μεθόδους διεπαφής των ημερών. Μετά την εξαγορά της εταιρείας Oculus VR, γνωστή για τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift, το Facebook προχώρησε σε μια νέα συνεργασία. Αυτή τη φορά αγόρασε την μόλις 18 μηνών startup Wit.ai και το λογισμικό αναγνώρισης φωνής που διαθέτει – για ποσό άγνωστο μέχρι στιγμής.

Η εταιρεία διαθέτει ένα API, από το Application Programming Interface, (ελληνικά: Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών) που μπορεί να επιτρέπει να εκτελούνται εντολές που δόθηκαν αναγνωρίζοντας τη φωνή με τη χρήση ενός απλού κώδικα. Στην πλατφόρμα αυτή δουλεύουν ήδη 6.000 προγραμματιστές. Σύμφωνα μάλιστα με όσα ακούγονται, ο κώδικας τα εταιρείας θα παραμείνει ανοιχτός για όποιον επιθυμεί να τον αναπτύξει περαιτέρω.

Ακόμα δεν είναι γνωστό, πως ακριβώς θα λειτουργεί η υπηρεσία στο Facebook ή πότε οι χρήστες θα μπορούν να αλλάζουν φωνητικά τα status τους. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία με αντίστοιχη ανακοίνωση της κατέστησε σαφές πως ο σκοπός της είναι να ενώσει και να φέρει πιο κοντά περισσότερους από 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, παρέχοντας τους μια μοναδική εμπειρία. Και η τεχνολογία που μπορεί να αναγνωρίσει την ανθρώπινη φωνή είναι μέρους το στόχου αυτού.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το διαδίκτυο των πραγμάτων είναι το νέο επενδυτικό Ελντοράντο