Τα βήματα για να ξεπεράσετε μια χαμένη προαγωγή

Τα βήματα για να ξεπεράσετε μια χαμένη προαγωγή

Βρείτε τρόπους να χρησιμοποιήσετε την κατάσταση προς το συμφέρον σας.

της Σάρα Κάους*

Όλοι θέλουμε να «κερδίζουμε» στον χώρο εργασίας. Κι αν ο εργοδότης μας είναι καλός, θα πρέπει κι αυτός ή αυτή να θέλει να κερδίζουμε – ατομικά και στα πλαίσια της ομάδας. Δυστυχώς, αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα προχωράμε με τον ρυθμό που θέλουμε ή με τον ρυθμό κάποιων συναδέλφων μας. Άρα, αν χάσετε μια προαγωγή, μην αφήσετε την απογοήτευση να σας αποτρέψει από την εκμετάλλευση άλλων ευκαιριών.

Αρχίστε δείχνοντας ότι νοιάζεστε για το αποτέλεσμα και εμπλακείτε σε μια υγιή συζήτηση με τον μάνατζέρ σας. Πείτε πώς νοιώθετε και γιατί πιστεύετε ότι αξίζατε την αναγνώριση. Στη συνέχεια, αφήστε τον μάνατζέρ σας να εξηγήσει την απόφασή του και ζητήστε συμβουλές ως προς το τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα την επόμενη φορά. Χρησιμοποιήστε αυτή τη συμβουλή για να ορίσετε στόχους που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε ότι κινείστε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Επίσης, ζητήστε ειλικρινή και τακτική ανατροφοδότηση για να δείξετε ότι είστε έτοιμη για νέες ευθύνες και με διάθεση να βελτιωθείτε ως προς τις παλιές. Είτε σε εβδομαδιαία είτε σε μηνιαία βάση, καθίστε μαζί με τον μάνατζέρ σας και βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε με την ίδια …πυξίδα για τον ίδιο σκοπό.

Έξω απ’ το γραφείο, μιλήστε με μέντορες, μέλη του επαγγελματικού σας δικτύου και ανθρώπους που εμπιστεύεστε ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα αναζητώντας ευκαιρίες προς το συμφέρον σας.

Οι ειλικρινείς συζητήσεις όχι μόνο αποδεικνύουν ότι «πεινάτε» για περισσότερα, αλλά και αποκαλύπτουν νέες ευκαιρίες, τη στιγμή ακριβώς που σας φαίνεται σαν να έχει χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία.

Εν τέλει, το πιο δημιουργικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε την τρέχουσα κατάσταση προς όφελός σας. Εστιάστε στις δεξιότητες που θα προσθέσετε άμεσα στο βιογραφικό σας, στις συζητήσεις με νέες ή παγιωμένες επαφές, και στο πού μπορούν να σας βγάλουν οι νέες ευκαιρίες. Ακόμα κι αν νοιώθετε ότι μόλις χάσατε, αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε ξανά και ξανά.

* Η Σάρα Κάους είναι CEO της S’well.