Τα βιβλία που κάθε επιχειρηματίας πρέπει να διαβάσει το 2015

Τα βιβλία που κάθε επιχειρηματίας πρέπει να διαβάσει το 2015
Photo:

«Επιστροφή στα θρανία» για τους startuppers.

Είναι ωραία να έχει κανείς τη δική του εταιρεία και να είναι αυτοδημιούργητος. Ποιος είμαι, όμως, πως η ζωή των νέων επιχειρηματιών είναι εύκολη και στρωμένη με ροδοπέταλα; Μια έξυπνη και καινοτόμος ιδέα, μια καλή ομάδα και φυσικά πολύ πολύ διάβασμα είναι απαραίτητα για να πετύχει κανείς τους στόχους τους.

Ιδού οχτώ βιβλία στην αγγλική γλώσσα που κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να διαβάσει το 2015.

1. The Startup Playbook: Secrets of the Fastest-Growing Startups From Their Founding Entrepreneurs, του David Kidder

Ο τίτλος τα λέει όλα. Αν αναζητάτε μια ευρεία συλλογή διδαγμάτων και επιχειρηματικών εμπειριών, αυτό το βιβλίο είναι για σας. Περιέχοντας τις διορατικές παρατηρήσεις 41 διαφορετικών ιδρυτών νεοφυών επιχειρήσεων, το βιβλίο καλύπτει τα πάντα, από ζητήματα ηγεσίας μέχρι την εύρεση ενός εξειδικευμένου τμήματος αγοράς για την επιχείρησή σας.

2. Creativity, Inc.: Overcoming the Unseen Forces That Stand in the Way of True Inspiration, του Ed Catmull

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι must για κάθε επιχειρηματικό ηγέτη, και όχι μόνο για τον ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα, είναι γεμάτο χρήσιμες αναλύσεις ως προς το τι δημιουργεί, ωθεί και συντηρεί μια κουλτούρα καινοτομίας σε μια εταιρεία, ώστε να προσπαθήσει να κάνει αυτό που καμία άλλη εταιρεία δεν έχει προσπαθήσει.

3. True North, των Bill George and Peter Sims

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο για να ανακαλύψετε το προσωπικό σας όραμα, τις αξίες και τα κίνητρά σας ως ηγέτης. Οι συγγραφείς ζήτησαν από 125 άνδρες και γυναίκες να καταθέσουν τις απόψεις τους ως προς το τι πιστεύουν ότι τους καθιστά αυθεντικούς ηγέτες, και οι απαντήσεις ίσως σας προκαλέσουν έκπληξη.

4. Zero to One: Notes Startups, or How to Build the Future, του Peter Thiel

Το ακόλουθο απόσπασμα είναι χαρακτηριστικό: «Το να κάνεις κάτι που κάποιος ήδη γνωρίζει παίρνει τον κόσμο από το 1 και τον πηγαίνει στο ν, προσθέτοντας κάτι που είναι ήδη γνώριμο. Όμως, όταν κάνεις κάτι καινούργιο, πηγαίνεις από το 0 στο 1». Ένα bestseller που απευθύνεται ειδικά στην κοινότητα των startup.

5. ThinkerToys, του Michael Michalko

Η ικανότητα δημιουργίας είναι κάτι που μπορεί να διδαχθεί και να βελτιωθεί όπως κάθε άλλη δεξιότητα. Ο συγγραφέας προσφέρει μια «βίβλο» της δημιουργικότητας• και είναι αυτή ακριβώς η αίσθηση δημιουργικότητας και ευκαιρίας που χαλυβδώνει τους ιδρυτές startup ώστε να εισέλθουν στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

6. Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption, της Laura Hillenbrand

Υπάρχει κάποιος λόγος που αυτό το βιβλίο είναι νούμερο 1 στο Amazon και έγινε και ταινία του Χόλυγουντ. Μπορεί η επιχειρηματικότητα να μην αποτελεί το θέμα του, αλλά τα διδάγματα προσωπικής θυσίας, επιβίωσης και επιμονής είναι απολύτως σχετικά με τον κόσμο των επιχειρήσεων.

7. Team of Teams: New Rules of Engagement for a Complex World, των Stan McChrystal, Chris Fussel, Tantum Collins, and David Silverman

Ως επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Σταν ΜακΚρίσταλ αντιμετώπισε έναν εχθρό που μεταβαλλόταν συνεχώς μπροστά στα μάτια του. Σε έναν κόσμο σύνθετων προκλήσεων, το βιβλίο εξηγεί πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη συνεχή μεταβολή των δεδομένων και τον ανταγωνισμό.

8. Abundance: The Future is Better Than You Think, των Peter Diamandis and Steven Kotler

Το βιβλίο θέτει ερωτήματα σχετικά με τις τρέχουσες βιομηχανικές και κοινωνικές τάσεις, και το πού θα οδηγήσουν στο μέλλον. Από την οπτική των startup, οι παγκόσμιες προκλήσεις που παρατίθενται στο βιβλίο λειτουργούν και ως επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Διαβάστε ακόμα: Είναι της μόδας να είσαι startuper;