Τα βρήκαν Facebook-Αυστραλία: Επανέρχεται το ειδησεογραφικό περιεχόμενο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Καμπέρα συμφώνησε να τροποποιήσει το προσχέδιο νόμου που θα αναγκάζει τις Big Tech να πληρώνουν το ειδησεογραφικό περιεχόμενο.

Η Facebook συμφώνησε να επαναφέρει της αυστραλιανές ειδήσεις στην πλατφόρμα της, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την κυβέρνηση της χώρας για τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο που θα ανάγκαζε τις Big Tech να πληρώνουν για ειδησεογραφικό περιεχόμενο.

Όπως μεταδίδουν οι FT, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε σήμερα την ικανοποίησή της καθώς οι αλλαγές και εγγυήσεις που συμφωνήθηκαν με την Καμπέρα αντιμετωπίζουν τις «ανησυχίες της αναφορικά με τη δυνατότητα εμπορικών συμφωνιών που αναγνωρίζουν την αξία που προσδίδει η πλατφόρμα μας σε εκδότες σε σχέση με την αξία που λαμβάνουμε από αυτούς».

«Ως αποτέλεσμα των αλλαγών αυτών, μπορούμε τώρα να εργαστούμε για την περαιτέρω επένδυσή μας στη δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος και για να επαναφέρουμε τις ειδήσεις στο Facebook για τους Αυστραλούς τις επόμενες ημέρες».

Η Καμπέρα δήλωσε από την πλευρά της πως οι τροποποιήσεις στο προτεινόμενο νομοσχέδιο θα δίνουν σαφήνεια για τις ψηφιακές πλατφόρμες και τις ειδησεογραφικές επιχειρήσεις ως προς το πώς θα λειτουργήσει ο κώδικας.