Tα Windows 10 θα βρίσκονται σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές μέχρι το 2017

Tα Windows 10 θα βρίσκονται σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές μέχρι το 2017

Η επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft μπορεί με μεγάλη ευκολία να αποδειχθεί η πιο επιτυχημένη της σειράς.

Ο στόχος της Microsoft για την προώθηση της επερχόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού της συστήματος είναι ιδιαίτερα υψηλός. Το νούμερο των ενός δισεκατομμυρίου συσκευών μέχρι το 2017,  στις οποίες στοχεύει η εταιρεία να εγκαταστήσει τα Windows 10, ακούγεται εξωπραγματικό. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες μελέτες, τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της φαίνεται πως μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Και μάλιστα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο!

Η Spiceworks, ένα online δίκτυο επαγγελματιών με εκατομμύρια μέλη που ασχολούνται με τις διαδικτυακές τεχνολογίες (IT), διαπίστωσε πως περίπου τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις (73%) σκοπεύουν να αντικαταστήσουν τα λειτουργικά συστήματα με τα Windows 10 μέσα στην επόμενη διετία. Σύμφωνα με τη μελέτη της, το 60% των τμημάτων IT των επιχειρήσεων έχει δοκιμάσει ήδη το νέο λειτουργικό σύστημα, με το 40 % των επιχειρήσεων να σκοπεύει να το εγκαταστήσει ακόμα και από τη φετινή χρονιά.

Στην προηγούμενη μεγάλη αναβάθμιση, αυτή των Windows 8, μόλις το 18% των επιχειρήσεων αποφάσισε να εμπιστευθεί το νέο λειτουργικό σύστημα. Τα Windows 8, άλλωστε, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δύσχρηστα και εκνευριστικά για πολλούς χρήστες.

Εάν η μελέτη της Spiceworks αποδειχθεί σωστή, τότε τα Windows 10 θα αποτελέσουν ταχύτερα διαμοιρασμένο λειτουργικό σύστημα της σειράς των Windows. Τα επιτυχημένα Windows 7, άλλωστε, κατάφεραν να εγκατασταθούν στο 60% των επιχειρήσεων τους πρώτους 24 μήνες.

Το νέο λειτουργικό σύστημα μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τους προκατόχους του. Εξάλλου, καθώς οι περισσότερες εταιρείες (77%) αποφάσισαν να μην εμπιστευθούν τα Windows 8, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν, τα Windows 7, θεωρείται πια απαρχαιωμένο. Πόσο μάλλον που ένα 14% αυτών επιμένει να χρησιμοποιεί ένα ακόμα παλαιότερο, αλλά εξίσου επιτυχημένο,  λειτουργικό σύστημα των Windows, τα Windows XP, που κλείνουν φέτος 14 χρόνια «ζωής». Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως η τελευταία κύρια αναβάθμιση των Windows θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους χρήστες των Windows 7 και 8.

Σήμερα οι διαθέσιμες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος των Windows χρησιμοποιούνται σε 1,5 δισεκατομμύρια συσκευές.