Τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια των Ελλήνων ήταν τα λιγότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Τα στοιχεία της Eurostat

Τα χριστουγεννιάτικα ταξίδια των Ελλήνων ήταν τα λιγότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Τα στοιχεία της Eurostat
Photo: DALL•E
Τον Δεκέμβριο του 2022 οι κάτοικοι της ΕΕ πραγματοποίησαν περίπου 92 εκατομμύρια τουριστικά ταξίδια.

Οι τουριστικές εκδρομές που πραγματοποίησαν οι Έλληνες πολίτες για χριστουγεννιάτικα ταξίδια τον Δεκέμβριο του 2022 ήταν οι λιγότερες επί του συνόλου των ταξιδιών για το εν λόγω έτος ανά την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή την Παρασκευή, τον Δεκέμβριο του 2022 οι κάτοικοι της ΕΕ πραγματοποίησαν περίπου 92 εκατομμύρια τουριστικά ταξίδια, που αντιστοιχούν στο 8,6% του συνόλου των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του εν λόγω έτους.

Από αυτά, τα 73 εκατομμύρια ήταν ταξίδια εσωτερικού, που αντιστοιχούν στο 9,0% των συνολικών ταξιδιών εσωτερικού που πραγματοποιήθηκαν το 2022. Επιπλέον 19 εκατομμύρια ταξίδια πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό, αντιπροσωπεύοντας το 7,1% των συνολικών ταξιδιών στο εξωτερικό.

Η διαχρονική παράδοση της προτίμησης των εγχώριων ταξιδιών κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών και της περιόδου των Χριστουγέννων προκαλεί μια ορατή κορύφωση στους κάπως ανενεργούς χειμερινούς μήνες. Τον Δεκέμβριο του 2022, ο αριθμός των ταξιδιών εσωτερικού ήταν σχεδόν 4 φορές υψηλότερος από τον αριθμό των ταξιδιών εξωτερικού (τους υπόλοιπους μήνες του έτους, ο αριθμός των ταξιδιών εσωτερικού ήταν κατά μέσο όρο 3 φορές υψηλότερος από τον αριθμό των ταξιδιών εξωτερικού).

Η αύξηση των ταξιδιών εσωτερικού κατά την περίοδο του τέλους του έτους μπορεί να αποδοθεί στα άτομα που επισκέπτονται φίλους και συγγενείς. Αυτός ήταν ο σκοπός που αναφέρθηκε για περισσότερα από τα μισά ταξίδια εσωτερικού τον Δεκέμβριο (ενώ τους άλλους μήνες του έτους, ο σκοπός αυτός αντιστοιχούσε περίπου σε 1 στα 3 τουριστικά ταξίδια).

Εξετάζοντας τα εθνικά στοιχεία, οι κάτοικοι της Ρουμανίας ξεχωρίζουν με τα περισσότερα ταξίδια του 2022 να συγκεντρώνονται τον Δεκέμβριο – 17,1%. Ακολουθούν οι κάτοικοι της Βουλγαρίας (12,5%) και της Μάλτας (11,8%).

Αντίθετα, τα ταξίδια κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου αντιπροσώπευαν το 5,2% των συνολικών ταξιδιών των κατοίκων της Ελλάδας, το 6% των ταξιδιών των κατοίκων της Λιθουανίας και το 6,4% των ταξιδιών των κατοίκων της Σουηδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: